Πολιτική

Προς διάλυση η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων - Αρνητική γνωμοδότηση της επιτροπής

Προς διάλυση η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων - Αρνητική γνωμοδότηση της επιτροπής
Για να υπάρξει ΚΟ χρειάζονται 5 βουλευτές που να προέρχονται από το ίδιο κόμμα, κατέληξε η επιτροπή
Δρομολογείται η διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, σε περίπτωση, που τελικά ο Πάνος Καμμένος προχωρήσει σε διαγραφή του Θ. Παπαχριστόπουλου, όπως τουλάχιστον έχει απειλήσει.
Η αρμόδια επιστημονική επιτροή της Βουλής αναφορικά με το άρθρο 15, παράγραφος 2 (αφορά τον σχηματισμό των κοινοβουλευτικών ομάδων) ήταν αρνητική.
Η ερμηνεία που δίνει το Επιστημονικό Συμβούλιο, είναι ότι για να υπάρξει Κοινοβουλευτική Ομάδα, χρειάζονται 5 βουλευτές που να προέρχονται από το ίδιο κόμμα.
Οπως αναφέρει η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής: «Στο ερώτημα εν κατακλείδι αν η ΚΟ η οποία συγκροτήθηκε με βάση την παράγραφο 1 του άρθρου 15 και αριθμεί πλέον 5 μέλη εξακολουθεί να αποτελεί ΚΟ κατά την παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου εάν ένα εξ αυτών προέρχεται από άλλη ΚΟ ή από ανεξάρτητους βουλευτές προσήκει, κατά τα ανωτέρα απάντηση αρνητική».
Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης απευθύνθηκε στο Επιστημονικό Συμβούλιο ενώ εκ μέρους των ΑΝΕΛ η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, επικαλέστηκε παλιότερη απόφαση και κατέθεσε σχετικό υπόμνημα σε μια ύστατη προσπάθεια να στηρίξει την υπόσταση της θνησιγενώς φιλορροούσας κοινοβουλευτικής ομάδας.
Για τη γνωμοδότηση ενημερώθηκαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, μιλώντας σε δημοσιογράφους προχώρησε σε μία σιβυλλική δήλωση, τονίζοντας ότι: «Αύριο έχουμε μία ολόκληρη μέρα, κατά την οποία θα προσπαθήσουμε, εάν γίνεται, να κλείσουμε όλες τις πληγές».






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης