Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed): Προκλήσεις για τις ΗΠΑ από την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση

Kaplan (Fed): Προκλήσεις για τις ΗΠΑ από την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να είναι «υπομονετική» ως προς τις αυξήσεις των επιτοκίων, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Robert Kaplan
Ανάπτυξη 2% αναμένεται να καταγράψει το 2019 η αμερικανική οικονομία, ωστόσο αντιμετωπίζει προκλήσεις που απορρέουν από την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, δήλωσε σήμερα (7/2/2019) ο πρόεδρος της Federal Reserve του Ντάλας, Robert Kaplan.
Ο «σωρευτικός αντίκτυπος» από τις προηγούμενες αυξήσεις των επιτοκίων αρχίζει να φαίνεται επίσης, τόνισε ο Kaplan και ισχυρίστηκε ότι η Ευρώπη κινδυνεύει με ύφεση.
Αναφορικά με τη νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, ο Kaplan δήλωσε πως η κεντρική τράπεζα πρέπει να είναι «υπομονετική» και εξέφρασε την άποψη ότι τα επιτόκια δεν πρέπει να αυξηθούν περαιτέρω, τουλάχιστον για κάποιους μήνες.
Ο Kaplan δήλωσε ακόμη ότι η τόνωση από τις φορολογικές περικοπές και από το νομοσχέδιο για τις κυβερνητικές δαπάνες αρχίζει να «ξεθωριάζει», ενώ υπογράμμισε ότι η καθυστερημένη επίδραση μιας σειράς αυξήσεων των επιτοκίων δεν έχει ακόμη επηρεάσει πλήρως την οικονομία των ΗΠΑ -δύο λόγοι για τους οποίους, όπως λέει, υποστηρίζει μια παύση στις αυξήσεις των επιτοκίων προσώρας.
Η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, που θα μπορούσε να μετακυλίσει στην αμερικανική οικονομία, οι πιο σφιχτές οικονομικές συνθήκες από ό,τι πριν από έξι μήνες και η πιθανότητα οι φορολογικές περικοπές του περασμένου έτους να μην τονώσουν τόσο την παραγωγικότητα όσο είχε εκτιμηθεί, όλα συμβάλλουν στην άποψη ότι η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί μόλις κατά 2% φέτος, δήλωσε ο Kaplan.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης