Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αιχμές Τσακαλώτου κατά Δραγασάκη: Όλες οι πλευρές να δείχνουν σοβαρότητα όταν μιλάνε για τις τράπεζες

Αιχμές Τσακαλώτου κατά Δραγασάκη: Όλες οι πλευρές να δείχνουν σοβαρότητα όταν μιλάνε για τις τράπεζες
«Οι τράπεζες έχουν δημιουργήσει ένα πλαίσιο για να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια και να προσπαθήσουν να δανείζουν στην πραγματική οικονομία» υποστήριξε ο κ. Τσακαλώτος
Σαφείς αιχμές κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, άφησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με αφορμή τις ελληνικές τράπεζες και τις δηλώσεις περί... ανακεφαλαιοποίησης που προκάλεσαν έντονη ανησυχία στις αγορές.
Κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο κ. Τσακαλώτος ζήτησε σοβαρότητα από όλες τις πλευρές σε ό,τι αφορά τις ελληνικές τράπεζες.
«Πρέπει όλες οι πλευρές να δείχνουν σοβαρότητα όταν μιλάνε για τις τράπεζες.
Οι τράπεζες πέρασαν τα "crash test" φθάνουνε στους στόχους τους και κάνουν ιδιωτικές παρεμβάσεις για να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια» είπε χαρακτηριστικά.
Σημειωτέον ότι τη συζήτηση περί ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών άνοιξε ο κ. Δραγασάκης όταν από το βήμα της Βουλής είπε «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις κινήσεις μας γιατί από μια κίνηση  λάθος μπορεί να χρειαστεί οι τράπεζες να απαιτήσουν νέα κεφάλαια και αυτά τα νέα κεφαλαία να κληθούν πάλι να τα βάλουν οι Έλληνες φορολογούμενοι».
Συνέχεια έδωσε ο ίδιος, όταν στην... προσπάθεια του να ανασκευάσει, υποστήριξε και πάλι από το βήμα της Βουλής, «αν δεν προσέξουμε μπορεί να κάνουμε τέτοιες ρυθμίσεις που να οδηγήσουν τις τράπεζες να χρειαστούν νέα κεφάλαια.
Αυτό είναι μια νέα πραγματικότητα.
Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να κάνουμε καμία ρύθμιση;
Όχι αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η λύση που προτείνει π.χ. το ΤΧΣ και επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών θα απαιτήσει εγγύηση δημοσίου;».

Το σχέδιο της κυβέρνησης

Εξάλλου, ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στο σύστημα εγγυήσεων που επεξεργάζεται η ελληνική κυβέρνηση για τη μείωση των κόκκινων δανείων.
Μάλιστα, σε αυτό το σημείο ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε «όταν ο κ. Δραγασάκης κάνει μια συζήτηση, δεν μπαίνουμε στην ουσία που ανέλυσε πως βλέπει η κυβέρνηση το θέμα και με ποιο πλαίσιο θα συνεχίσουμε, αλλά λέμε έχουν πρόβλημα οι τράπεζες.
Οι τράπεζες έχουν δημιουργήσει ένα πλαίσιο για να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια και να προσπαθήσουν να δανείζουν στην πραγματική οικονομία και όλοι έχουν ευθύνη να συμβάλουν σε αυτό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης