Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Η Interamerican ιδρυτικό μέλος του Global Compact Network Hellas

tags :
Η Interamerican ιδρυτικό μέλος του Global Compact Network Hellas
Όλα τα τοπικά Δίκτυα Global Compact έχουν έναν κεντρικό ρόλο για την ενσωμάτωση των Δέκα Αρχών στις επιχειρησιακές και στρατηγικές δραστηριότητες των μελών τους και για την επίτευξη των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης
Μεταξύ των ιδρυτικών μελών του Ελληνικού Δικτύου Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (Global Compact Network Hellas), ως ανεξάρτητης νομικής οντότητας, είναι η Interamerican.
Η συνάντηση των ιδρυτικών μελών για την υπογραφή των σχετικών εγγράφων πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιανουαρίου.
Η εταιρία, με αυτή τη συμμετοχή της, δίνει συνέχεια στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει από το 2008, με τη συμμετοχή της στην αρχική πρωτοβουλία Εθνικής Διακήρυξης του Global Compact στην Ελλάδα, υπό τον συντονισμό του CSR Hellas.
Η νέα νομική οντότητα Global Compact Network Hellas συμπεριλαμβάνεται στα 70 Δίκτυα του Οικουμενικού Συμφώνου ανά τον κόσμο, ως μέρος της στρατηγικής του παγκόσμιου οργανισμού για το 2020.
Όλα τα τοπικά Δίκτυα Global Compact έχουν έναν κεντρικό ρόλο για την ενσωμάτωση των Δέκα Αρχών στις επιχειρησιακές και στρατηγικές δραστηριότητες των μελών τους και για την επίτευξη των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs).
«Η επιλογή της Interamerican, με γνώμονα την υπευθυνότητα έναντι όλων των Ενδιαφερόμενων Μερών, να προσανατολιστεί στις σύγχρονες επιταγές για τη βιωσιμότητά της, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, αυτονόητα εντάσσει την εταιρία σε αυτό το κορυφαίο παγκόσμιο κίνημα.
Εταιρικός στόχος είναι η περαιτέρω εμβάθυνση σε στρατηγικές, πολιτικές και διαδικασίες που υποστηρίζουν την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον.
Το Οικουμενικό Σύμφωνο παρέχει ένα σαφές πλαίσιο για την πρακτική προσέγγιση αυτού του προορισμού», επισημαίνει ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής εταιρικών σχέσεων και υπευθυνότητας της Interamerican, τονίζοντας πως «είναι σημαντικό η εταιρία, όπως και κάθε μέλος της νέας οντότητας, να συνεισφέρει με προτάσεις αξίας προσαρμοσμένες στις προτεραιότητες για την Ελλάδα».
Η εταιρία πριν δύο μήνες δημοσιοποίησε την όγδοη Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης, ακολουθώντας τα νέα πρότυπα του Global Reporting Initiative (GRI Standards), με έμφαση στην ανάδειξη των ουσιαστικών θεμάτων και τη δημιουργία και απόδοση αξίας σε έναν ευρύ κύκλο Ενδιαφερόμενων Μερών, στο πλαίσιο του διαρκούς διαλόγου και της αλληλεπίδρασης της Interamerican με αυτά.
Μεταξύ των στόχων του Global Compact Network Hellas περιλαμβάνονται η προώθηση των Αρχών του UNGC στους τομείς των ανθρώπινων δικαιωμάτων, των εργασιακών σχέσεων, του περιβάλλοντος και της καταπολέμησης της διαφθοράς, η προβολή των πρακτικών της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας μεταξύ των ελληνικών επιχειρήσεων, η συμβολή στην περαιτέρω ανάπτυξη της πρωτοβουλίας του UNGC, η επιρροή επί των εθνικών πολιτικών για την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και βέβαια, η κινητοποίηση των επιχειρήσεων για συμβολή στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Σημειώνεται ότι από το 2008 που παρουσιάστηκε η Εθνική Διακήρυξη του Global Compact Network Hellas μέχρι το 2019 και τη σύσταση της νομικής οντότητας, τον συντονισμό των δράσεών του έχει το CSR Hellas.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης