Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση και δεύτερο limit up για το Ιατρικό Αθηνών

tags :
Πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση και δεύτερο limit up για το Ιατρικό Αθηνών
Σε υψηλά Ιουνίου 2018 η μετοχή με καλό όγκο συναλλαγών και με discount έναντι του τιμήματος που προσφέρθηκε για το Υγεία σε όρους p/bv
Συνεχίζει το ανοδική σερί η μετοχή του Ιατρικού Αθηνών και μάλιστα καταγράφει για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση limit up ενώ είναι η πέμπτη συνεχόμενη ανοδική.
Από την αρχή του έτους η απόδοση είναι της τάξης του 40% ενώ και οι όγκοι συναλλαγών εμφανίζονται βελτιωμένοι.
Η μετοχή βρίσκεται στα 1,41% με άνοδο 9,30% όγκο 42 χιλ. τεμάχια ενώ στο limit up οι αγοραστές ζητούν περισσότερα από 10 χιλ. τεμάχια.
Η αποτίμηση διαμορφώνεται στα 122 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως στις 4/2 το bankingnews με άρθρο του παρουσίαζε τα περιθώρια ανόδου των μετοχών της ΙΑΣΩ και του Ιατρικού Αθηνών με βάση το τίμημα που προσφέρθηκε για την εξαγορά του Υγεία.
Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο Υγεία έχει εξαγοραστεί με p/bv 2,2 φορές και το ΙΑΣΩ διαπραγματευόταν με p/bv 1,30 και το Ιατρικό Αθηνών με 1,5 φορές περίπου.
Αυτό σημαίνει πως και οι δύο μετοχές έχουν σημαντικό περιθώριο ανόδου αφού για να φτάσουν το p/bv του Υγεία πρέπει να ενισχυθούν πάνω από 45% από τα τρέχοντα επίπεδα.
Σημειώνεται πως και η σχέση ξένα/ίδια κεφάλαια του ΙΑΣΩ είναι σημαντικά καλύτερη του Υγεία 1,18 έναντι 2,2 φορές.
Το Ιατρικό Αθηνών έχει ξένα/ίδια κεφάλαια 4,2 φορές στο πρώτο εξάμηνο του 2018.
Το Υγεία είχε τις υψηλότερες πωλήσεις 113,6 εκατ. ευρώ, το Ιατρικό 93 εκατ. ευρώ και το ΙΑΣΩ τις μικρότερες με 55,3 εκατ. ευρώ.
Τα καθαρά κέρδη στο εξάμηνο του Υγεία ήταν στα 12,4 εκατ. ευρώ, οπότε με αποτίμηση 290 εκατ. ευρώ θα πρέπει το δεύτερο εξάμηνο να είναι εξαιρετικό ώστε να έχει χαμηλό p/e η μετοχή.
Από την άλλη το Ιατρικό με αποτίμηση 98 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 7,8 εκατ. ευρώ μπορεί ευκολότερα να έχει ελκυστικό p/e, ενώ το ΙΑΣΩ είχε καθαρά 12 εκατ. ευρώ αλλά είχε χρηματοοικονομικά κέρδη 6,7 εκατ. ευρώ, άρα αν εξαιρεθούν τα έκτακτα θα χρειαστεί καλό δεύτερο εξάμηνο για να έχει επίσης χαμηλό p/e.
Πάντως στην αγορά η σκέψη κάποιων στελεχών πηγαίνει ξανά σε δημόσια πρόταση που έχει γίνει στο παρελθόν, ενώ είναι τακτικός αγοραστής ο βασικός μέτοχος στο ταμπλό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης