Τελευταία Νέα
Διεθνή

BoE: Αμετάβλητα επιτόκια στο 0,75% - Carney: Αδύνατο να προβλεφθεί η νομισματική πολιτική μετά το Brexit

BoE: Αμετάβλητα επιτόκια στο 0,75% - Carney: Αδύνατο να προβλεφθεί η νομισματική πολιτική μετά το Brexit
Η Bank of England προχώρησε σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για την ανάπτυξη το 2019 και το 2020, λόγω της αβεβαιότητας για το Brexit
Αμετάβλητα στο 0,75% διατήρησε τα επιτόκια η Τράπεζα της Αγγλίας, με ομόφωνη απόφαση.
Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι η Βρετανία το 2019 βρίσκεται αντιμέτωπη με την ασθενέστερη οικονομική ανάπτυξη των τελευταίων 10 ετών, αποδίδοντας την πρόβλεψη αυτή στην αυξανόμενη αβεβαιότητα για το Brexit και την παγκόσμια επιβράδυνση, αλλά διατήρησε το μήνυμά της ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν εάν επιτευχθεί μια συμφωνία για το Brexit.
Ενώ άλλες κεντρικές τράπεζες λένε ότι θα καθυστερήσουν την αύξηση του κόστους δανεισμού, η Τράπεζα της Αγγλίας επανέλαβε ότι επίκεινται σταδιακές και συγκρατημένες αυξήσεις επιτοκίων για την πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, αρκεί να αποφευχθεί ένα Brexit χωρίς συμφωνία σε 50 ημέρες.
Η Bank of England προχώρησε σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για την ανάπτυξη το 2019 και το 2020, λόγω της αβεβαιότητας για το Brexit.
Συγκεκριμένα, η BoE προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ το 2019 με ρυθμό 1,2% έναντι πρόβλεψης 1,7% τον Νοέμβριο,
Για το 2020 η Bank of England αναμένεται ανάπτυξη με ρυθμό 1,5% από 1,7%.
Για το 2021 το ΑΕΠ θα «τρέξει» με ρυθμό 1,9%, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 1,7%.
Σύμφωνα με την BoE, οι εξελίξεις στην οικονομία και τη νομισματική πολιτική θα εξαρτηθούν από το Brexit.
Η νέα εμπορική σχέση με την Ε.Ε. και αντίδραση των νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγορών, θα καθορίσουν τις οικονομικές εξελίξεις.
Το ίδιο ισχύει και για τη νομισματική πολιτική, η οποία θα μπορούσε να κινηθεί σε οποιαδήποτε κατεύθυνση, με βάση το Brexit, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Τράπεζα της Αγγλίας.
Όπως δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney, δεν είναι δυνατό να προβλεφθεί ο δρόμος που θα ακολουθήσει η νομισματική πολιτική μετά το Brexit.
Όσον αφορά τη στερλίνα, τόνισε ότι θα ήταν αξιοσημείωτο να παραμείνει στα τρέχοντα επίπεδα με το Brexit.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης