Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αξιόλογη υποχώρηση με χαμηλό τζίρο

tags :
Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αξιόλογη υποχώρηση με χαμηλό τζίρο
ΑΓΟΡΑ: Οι τραπεζικές μετοχές μπορούν να κάνουν μία στάση μετά από το πρόσφατο ανοδικό σερί. Το σημαντικό βέβαια εδώ είναι να συνεχίσουν ανοδικά με καλές ειδήσεις.

Δεν είναι εύκολο. Ωστόσο, τα καλά χαρτιά της υψηλής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης μπορούν να συνεχίσουν, αλλά θέλουμε καταλύτες για υπέρβαση των 660 μονάδων. Θα έρθει από Fitch;

Το ΧΑ άνοιξε με αξιόλογη πτώση λόγω ρευστοποιήσεων σε τράπεζες κυρίως, αφού μετοχές όπως Jumbo και ΔΕΗ υποχωρούν με μικρό όγκο. Ο τζίρος είναι εξαιρετικά χαμηλός.

ΔΕΗ: Θα γράψουμε αυτό που σκεφτόμαστε, γιατί πιστεύουμε είναι σημαντικό. Από την ειδησεογραφία βγάζουμε εύκολα το συμπέρασμα ότι ίσως για πρώτη φορά η επιχείρηση σκέφτεται τους μετόχους.

Ο κ.Παναγιωτάκης έχει καταλάβει ότι είναι δυσαρεστημένοι και βλέπει πως για να αποκτήσει επενδυτικό ενδιαφέρον και για να αντλήσει και κεφάλαια πρέπει να βελτιώσει τα μεγέθη.

Μέχρι σήμερα βλέπαμε μόνο πολιτικές σκοπιμότητες και να είναι ευχαριστημένοι μόνο οι εργαζόμενοι, οι οποίοι ακόμα και σήμερα συγκριτικά λαμβάνουν υπέρογκες αμοιβές.

ΔΕΗ (ΙΙ): Κοιτάζει τα τιμολόγια, κοιτάζει το διαγωνισμό, προσπαθεί να βελτιώσει τα νούμερα κ.α. Μέχρι και τη ΛΑΡΚΟ έχει «στριμώξει» που μέχρι σήμερα έριχνε «κανόνι» στα χρέη της.

Αν γίνουν αυτά που πρέπει και βελτιωθούν τα μεγέθη και μπορέσει να αντλήσει χρήματα και μπορέσει να πουλήσει τις μονάδες, τότε τα τρέχοντα επίπεδα θα είναι της πλάκας.

Το turnaround δεν είναι εύκολο γιατί θα έχουμε και εκλογές και όπως καταλαβαίνετε θα αλλάξουν τα πράγματα, θα υπάρξουν καθυστερήσεις κ.α. Όμως μπορεί να γίνει και πρέπει.

Σήμερα η μετοχή πιέζεται με όγκο 23 χιλ. τεμάχια καθώς οι ειδήσεις που βγαίνουν για τις μονάδες δεν είναι θετικές.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Στο -3,86% και στα 0,7345 ευρώ με όγκο 64 χιλ. τεμάχια. Διορθώνει όπως ήταν αναμενόμενο μετά το ανοδικό σερί.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Η μετοχή ήταν το Νοέμβριο στα 1,10 ευρώ και σήμερα κάνει πράξη στα 1,50 ευρώ. Τη θεωρούμε τη φθηνότερη στον όμιλο. Αν δεν κάνουμε και λάθος μόνο από τη συγκεκριμένη είδαμε εννεάμηνο. Τυχαίο;

ΟΛΠ: Με χαμηλό όγκο συνεχίζει ανοδικά και σήμερα. Χθες (6/2) που ανέλαβε το market making της μετοχής η Eurobank είχαμε ρεκόρ όγκου 52 εβδομάδων.

Σήμερα ο αγοραστής είναι στα 15,50 ευρώ με άνοδο 1,31%. Η αποτίμηση στα 387 εκατ. ευρώ.

LAMDA: Έχει απόσταση ο αγοραστής από τον πωλητή στο άνοιγμα και το ενδιαφέρον για τη μετοχή εστιάζεται στα 6,20 ευρώ. Άνοιξε με μικρό όγκο στα 6,16 ευρώ. Αν βοηθήσει το κλίμα ίσως παραμείνει πάνω από τα 6,20.

Σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε το γνωστό πισωγύρισμα και διατήρηση της συσσώρευσης εντός της περιοχής 5,60-6,20 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης