Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Στον τεχνολογικό κλάδο η υψηλότερη έκθεση των hedge funds στη Wall Street

BofA: Στον τεχνολογικό κλάδο η υψηλότερη έκθεση των hedge funds στη Wall Street
Τα hedge funds ποντάρουν ακόμη σε άνοδο του τεχνολογικού κλάδου στη Wall Street
Ο τεχνολογικός κλάδος παραμένει η κορυφαία επιλογή των hedge funds στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με έρευνα της Bank of America (BofA) Merrill Lynch για τον Ιανουάριο του 2019.
Ειδικότερα, όπως φαίνεται στα παρακάτω διαγράμματα, ο κλάδος παραμένει η πρώτη επιλογή για τα hedge funds που ποντάρουν σε άνοδο των μετοχών, ωστόσο, την ίδια στιγμή, παρουσιάζει το υψηλότερο ποσό σε θέσεις «short» -περί τα 150 δισεκ. και 50 δισεκ. δολάρια, αντίστοιχα.
Την ίδια στιγμή, μεγάλη έκθεση εμφανίζεται και στον κλάδο υγειονομικής περίθαλψης, τόσο σε «long» όσο και «short» θέσεις.
Οι δέκα πιο «μισητές» μετοχές της Wall είναι οι Mattel, Under Armour, Nordstrom, Microchip Technology, Discovery, Coty, AMD, TripAdvisor, Kohl's και Campbell Soup.
Σε αντίθετο κλίμα, οι μετοχές που παρουσιάζουν το λιγότερο «σορτάρισμα», οι οποίες προέρχονται κυρίως από τον δείκτη Dow Jones Industrial Average, είναι αυτές των κολοσσιαίων Johnson & Johnson, Medtronic, JPMorgan, UnitedHealth Group, Exxon Mobil, Microsoft, Philip Morris, Wells Fargo, PepsiCo και Home Depot.
Η αμερικανική τράπεζα επισημαίνει πως το 2018 καταγράφηκαν εκροές ρεκόρ στα ενεργά funds της Wall Street, ύψους 370 δισεκ. δολαρίων, με την τάση να συνεχίζεται τον Ιανουάριο.
Αναλυτικά, οι πίνακες της έκθεσης:







www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης