Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση: Νίκη Macron με 56%-44% έναντι της Le Pen, σε περίπτωση β’ γύρου εκλογών

Δημοσκόπηση: Νίκη Macron με 56%-44% έναντι της Le Pen, σε περίπτωση β’ γύρου εκλογών
Δημοσκόπηση της Ifop για τη Γαλλία
Νίκη του Emmanuel Macron δείχνει η δημοσκόπηση (1-2/2) της Ifop για τη Γαλλία, σε περίπτωση που ο Πρόεδρος αντιμετώπιζε την Marine Le Pen σε έναν ενδεχόμενο δεύτερο γύρο εθνικών εκλογών.
Ειδικότερα, ο κ. Macron θα κέρδιζε με 56%-44% την επικεφαλής του Εθνικού Συναγερμού.
Βέβαια, στις εκλογές του 2017, ο κεντρώος Πρόεδρος είχε επικρατήσει της κας Le Pen με 66%-34%.
Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση, η δημοτικότητα του Emmanuel Macron κατέγραψε σημαντική άνοδο, καθώς η έντονη κόντρα με τα «Κίτρινα Γιλέκα» φαίνεται να εκτονώνεται.
Βέβαια, το ποσοστό παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση (31/1-1/2, 2019) της Ifop, το ποσοστό των πολιτών που επικροτούν τις πολιτικές του κεντρώου Προέδρου ενισχύθηκε κατά 6 μονάδες σε σύγκριση με τα μέσα Ιανουαρίου, στο 34%.
Σε αντίθετο κλίμα, το 66% είναι άκρως δυσαρεστημένο με τον κ. Macron.
Επισημαίνεται πως ο Emmanuel Macron εξετάζει το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος, προκειμένου να επιλύσει την κοινωνικο-οικονομική κρίση, η οποία προκάλεσε το κύμα διαδηλώσεων των «Κίτρινων Γιλέκων» σε εθνικό επίπεδο.
Μάλιστα, αξιωματούχοι έχουν ήδη ξεκινήσει προετοιμασίες για τη διενέργειά του σε περίπτωση που ο Πρόεδρος δώσει το «πράσινο φως», αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Journal du Dimanche», επικαλούμενο πηγές με γνώση του ζητήματος.
Σύμφωνα με τις πηγές, ο κ. Macron εξετάζει πιθανή διοργάνωση του δημοψηφίσματος στις 26 Μαΐου, την ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών, και οι πιθανότητες να συμβεί αυτό τη συγκεκριμένη ημέρα είναι «πολύ μεγάλες».
Οι πηγές επισημαίνουν ότι η υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τις εκλογές και τα δημοψηφίσματα στο γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών -έχει ήδη κρατήσει τους φακέλους και τα ψηφοδέλτια που χρειάζονται για το δημοψήφισμα και αναμένουν το «πράσινο φως» από τον πρόεδρο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Macron είναι σχεδόν αποφασισμένος για το δημοψήφισμα, ωστόσο το έντυπο δεν δημοσιεύει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ίδιο το δημοψήφισμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης