Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες απώλειες για τον χρυσό - Πτώση 0,4% στα 1.314,40 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Νέες απώλειες για τον χρυσό - Πτώση 0,4% στα 1.314,40 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του συμβολαίου Απριλίου έκλεισε με πτώση 0,4% ή 4,80 δολ., στα 1.314,40 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες έκλεισε και σήμερα (6/2/2019) ο χρυσός, για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, λόγω της ενδυνάμωσης του δολαρίου.
Το δολάριο ενισχύθηκε στον απόηχο της ομιλίας του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, για την Κατάσταση του Έθνους.
Ο Trump εξαπέλυσε χθες επίθεση κατά του Ιράν και της Κίνας, προειδοποιώντας το Πεκίνο ότι πρέπει να προβεί σε «διαρθρωτικές αλλαγές» για να τερματιστούν οι «άδικες» κινεζικές εμπορικές πρακτικές.
Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε επίσης τη δέσμευσή του να χτίσει το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, ένα ζήτημα που είχε οδηγήσει στο 35ήμερο κυβερνητικό shutdown στην Ουάσιγκτον, λόγω της διαφωνίας Ρεπουμπλικάνων - Δημοκρατικών.
Ωστόσο, ο Trump εμφανίστηκε πιο διαλλακτικός, καθώς δεν κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως είχε απειλήσει ότι θα κάνει.
Επίσης, με ενδιαφέρον οι επενδυτές αναμένουν και μια ομιλία από τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Jerome Powell, στην Ουάσιγκτον.
Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν με προσοχή τις δηλώσεις του Αμερικανού κεντρικού τραπεζίτη, καθώς θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής.
Η τιμή του συμβολαίου Απριλίου έκλεισε σήμερα με πτώση 0,4% ή 4,80 δολ., στα 1.314,40 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,3% στις 96,4 μονάδες, ενώ το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,4% έναντι του δολαρίου, στο 1,137 δολ.
Πιέσεις στο ευρώ άσκησαν και τα απογοητευτικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις της Γερμανίας -της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης- που έδειξαν περαιτέρω για τον Δεκέμβριο του 2018.
Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν κατά 1,6%, έναντι πτώσης 0,2% του προηγούμενου μήνα, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση 0,3%.
Σε ετήσια βάση, οι γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες «βούλιαξαν» κατά 7%, έναντι ετήσιας πτώσης 3,4% του Νοεμβρίου.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν πάντα οι εξελίξεις στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, εμφανίστηκε σήμερα αισιόδοξος για τις εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα, αναφέροντας πως η κυβέρνηση είχε «πολύ παραγωγικές συναντήσεις» με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης, Liu He.
Ο Mnuchin δήλωσε ακόμη ότι ο ίδιος και η αμερικανική αποστολή θα μεταβούν στην Κίνα την επόμενη εβδομάδα με στόχο να προλάβουν την προθεσμία του Μαρτίου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Λευκός Οίκος έχει ορίσει την 2α Μαρτίου ως προθεσμία προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα με την Κίνα αναφορικά με το εμπόριο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης