Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το fund OASIS σόρταρε τη μετοχή της Folli - Follie και τώρα υποστηρίζει το σχέδιο αναδιάρθρωσης

tags :
Το fund OASIS σόρταρε τη μετοχή της Folli - Follie και τώρα υποστηρίζει το σχέδιο αναδιάρθρωσης
Η μικρή …αναλαμπή στα ταμεία της εταιρείας, δεν αναμένεται να την πάνε πολύ μακριά όσοι ξέρουν τα πράματα από μέσα
Ρευστότητα περίπου 10 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η εταιρεία Folli Folie ανανεώνοντας το χρόνο ζωής της εταιρείας.
Το ποσό ήρθε κυριολεκτικά από το πουθενά …ζεσταίνοντας τα ταμεία της εταιρείας ενώ τα βασικά οικονομικά της στοιχεία κινούνται σε φθίνουσα πορεία.
Τα λεφτά ήρθαν από την EFG Factoring η οποία προχώρησε στο κλείσιμο των βιβλίων της με τη Folli Follie, με αποτέλεσμα να προκύψει επιστροφή εκατομμυρίων ευρώ.
Πρόκειται για δύο λογαριασμούς που έκλεισαν με θετικό πρόσημο γα την εταιρεία του Κουτσολιούτσου.
Ο πρώτος έδωσε 1.950.000 ευρώ και ο δεύτερος 7.500.000 ευρώ ανεβάζοντας τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας κατά 9.450.000 ευρώ.
Οι υποχρεώσεις της Folli Follie προς τις τράπεζες αγοράστηκαν από την Εθνική Τράπεζα που διενήργησε τον πλειστηριασμό των μετοχών της εταιρείας Αττικά Πολυκαταστήματα.
Η μικρή …αναλαμπή στα ταμεία της εταιρείας, δεν αναμένεται να την πάνε πολύ μακριά όσοι ξέρουν τα πράματα από μέσα.
Άλλωστε καραδοκούν οι επενδυτές που με δικαστικές αγωγές ψάχνουν να βρουν τρόπους να πάρουν τα χρήματα που έχασαν από το σκάνδαλο της Folli Follie που αποκαλύφθηκε στις αρχές Μαΐου
Η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων καταθέτοντας νέα ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας και των βασικών μετόχων της Folli  Follie.
Χθες στο στάδιο της ακροαματικής διαδικασίας ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών και δικηγόρος Γιάννης Κυριακόπουλος, αποκάλυψε το ρόλο δύο Funds.
Το ένα έχει έδρα τα νησιά Κέυμαν και το άλλο με έδρα το Βέλγιο.
Το πρώτο με την  επωνυμία ”OASIS INVESTMENTS I MASTER FUND LTD” το οποίο λειτουργεί νόμιμα σύμφωνα με τους νόμους των νήσων Κέυμαν, έδωσαν το παρόν με κύρια παρέμβαση στο Πρωτοδικείο Αθηνών ζητώντας να ακυρωθεί το αίτημα της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών για να προχωρήσει η εταιρεία στην υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης.
Ο κ. Γιάννης Κυριακόπουλος αποκάλυψε ότι Fund “OASIS” είχε ανοίξει αρνητική θέση στην αγορά των Παραγώγων ποντάροντας στη βίαιη πτώση της μετοχής πριν τεθεί εκτός διαπραγμάτευση με απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Το “OASIS” σήμερα όμως στηρίζει την εξυγίανση της Folli  Follie και στο πρόσφατο παρελθόν έβγαλε σημαντικά κέρδη από την κατρακύλα της μετοχής τον Μάιο του 2018.
Ο πρόεδρος της Ένωσης  Ελλήνων  Επενδυτών θεωρεί ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πρέπει να αποκαλύψει την πραγματική ταυτότητα των ιδιοκτητών του Fund καθώς εμφανίζεται στην πλευρά που κερδίζει.
Το δεύτερο Fund με την επωνυμία MERCIER VANDERLINDEN ASSET MANAGEMENT το οποίο όπως αναφέρει είναι κάτοχος ομολόγων  αξίας 45 εκατ ευρώ και το OASIS με 22.500.000 ευρώ.  
 
Πότε κρίνεται το μέλλον της Folli – Follie

Την Τετάρτη13 Φεβρουαρίου οι εκπρόσωποι των ομολογιούχων θα περάσουν την πόρτα της εταιρείας με σκοπό να λάβουν κρίσιμες απαντήσεις από τη νέα  διοίκηση  
Στην ατζέντα τους είναι τα σχέδια της διοίκησης και κυρίως πως θα αξιοποιήσουν τα 41 εκατ. ευρώ που θα δώσουν για να προχωρήσει η αναδιάρθρωση της εταιρείας.
Επιπλέον ζητούν να μάθουν αν η εταιρεία θα χρειασθεί νέα κεφάλαια για να συνεχίσει τη νέα πορεία της.
Ο πρόεδρος Αβραάμ Γούναρης και ο διευθύνων σύμβουλος κ Αναστάσιος Φράγκου θα πρέπει να δώσουν πειστικές απαντήσεις έναντι των ομολογιούχων για να προχωρήσει στο σχέδιο εξυγίανσης με το άρθρο 106 β- δ.
Στελέχη της αγοράς θεωρούν ότι απαντήσεις τα  διοίκησης πιθανόν να ικανοποιούν την πλευρά Κουτσολιούτσου και βασικού μετόχου της εταιρείας, οποίος προσλαμβάνει και απολύει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.  
Η καταληκτική ημερομηνία για την έγκριση των ομολογιούχων το σχέδιο αναδιάρθρωσης είναι μέχρι το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου.
Από τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου θα πρέπει να  ξεκινήσει από την αρχή η διαδικασία των γενιών συνελεύσεων των ομολογιούχων  
Το αποτέλεσμα θα είναι το σχέδιο  να μετατίθεται για το μέλλον αλλά έτσι δίνεται χρόνος στην PwC να ολοκληρώσει την κατάρτιση των οικονομικών καταστάσεων του 2017 ενώ  αίνιγμα  αποτελούν οι οικονομικές καταστάσεις του 2018.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης