Τελευταία Νέα
Διεθνή

Varadkar: Εντείνονται οι προετοιμασίες για ένα Brexit χωρίς συμφωνία - Συνάντηση με May την Παρασκευή (8/2)

Varadkar: Εντείνονται οι προετοιμασίες για ένα Brexit χωρίς συμφωνία - Συνάντηση με May την Παρασκευή (8/2)
Η Ιρλανδία προετοιμάζεται ολοένα και περισσότερο για ένα Brexit χωρίς συμφωνία, δήλωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, Leo Varadkar
Η Ιρλανδία προετοιμάζεται ολοένα και περισσότερο για ένα Brexit χωρίς συμφωνία, δήλωσε σήμερα (6/2/2019) ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, Leo Varadkar, ενώ γνωστοποίησε ότι την Παρασκευή (8/2) θα συναντηθεί με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Theresa May, στο Δουβλίνο.
Ο Iρλανδός πρωθυπουργός τόνισε ότι εναλλακτικές ρυθμίσεις για τα ιρλανδικά σύνορα δεν θα πρέπει να οδηγήσουν στην πλήρη κατάργηση του λεγόμενου backstop, ωστόσο διευκρίνισε ότι μπορούν να εξεταστούν.
«Είμαι βέβαιος ότι μπορεί να βρεθεί λύση, αλλά πρέπει να έχουμε κατά νου ότι η απειλή για ένα Brexit χωρίς συμφωνία δεν είναι μια απειλή που δημιουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ή η Ιρλανδία», δήλωσε ο Varadkar.
«Αυτή η προθεσμία της 29ης Μαρτίου είναι μια προθεσμία που έχει οριστεί για τη Βρετανία από τη Βρετανία και υπόκειται στο Ηνωμένο Βασίλειο να ζητήσει επέκταση του Άρθρου 50, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει ένας απώτερος σκοπός σε αυτό, ή και να ανακαλέσει το Άρθρο 50, αν αυτό είναι επιθυμία τους», συνέχισε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης