Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τράπεζες και διαγωνισμός για λιγνιτικές μονοπώλησαν το ενδιαφέρον

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τράπεζες και διαγωνισμός για λιγνιτικές μονοπώλησαν το ενδιαφέρον
ΑΓΟΡΑ: Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική χωρίς υπέρβαση των 660 μονάδων αλλά με βελτίωση της ψυχολογίας και νέους πρωταγωνιστές στο προσκήνιο. Κάπως καλύτερες και οι συναλλαγές.

Οι προσφορές για τις λιγνιτικές της ΔΕΗ τράβηξαν τα βλέμματα των επενδυτών και η πορεία συγκεκριμένων μετοχών δείχνει αρκετά για το πώς είδαν οι επενδυτές τις προσφορές.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Έκλεισε με άνοδο 5,58% και στα 4,92 ευρώ μετά από συναλλαγές 150 χιλ. τεμαχίων. Εδώ φαίνεται πως οι επενδυτές είδαν θετικά την κίνηση της κοινοπραξίας να μην καταθέσει δεσμευτική προσφορά.

Κατέθεσε προσφορά με όρους και σύμφωνα με την κοινοπραξία υπάρχουν πρόσθετοι κίνδυνοι αναφορικά με το μέλλον των μονάδων αυτών και την αγορά ενέργειας συνολικά, οπότε δεν πήρε ρίσκο.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Προσεκτική και η δική του προσφορά αν και στην ενημέρωση των αναλυτών ειπώθηκε πως μάλλον δε θα κατέθετε. Ενισχύθηκε η μετοχή και μάλλον οφείλεται η κίνηση στην ενημέρωση.

Ουσιαστικά η διοίκηση επανέλαβε την εκτίμηση για αύξηση κερδών και μείωση καθαρού δανεισμού. Έχει επενδυτικό πρόγραμμα υψηλό και 200 εκατ. ευρώ που δεν ξέρουν οι αναλυτές που θα επενδυθούν. Στη λιγνιτική μονάδα;

ΔΕΗ: Η άνοδος αν και ενδοσυνεδριακή ήταν πάνω από το 4% περιορίστηκε στο κλείσιμο στο +2,65% ίσως γιατί η αγορά περιόρισε τον αρχικό ενθουσιασμό και περιμένει τώρα το αποτέλεσμα του καλέσματος της επιχείρησης για βελτίωση του τιμήματος.

Είναι καταλύτης για τη μετοχή η πώληση των μονάδων και θα μπορούσε να δώσει σημαντική υπεραξία στη μετοχή.

ΟΛΠ: Με σημαντική άνοδο 3,66% και κλείσιμο στα 15,30 ευρώ μετά από όγκο 43 χιλ. τεμαχίων που είχαμε να δούμε μήνες. Σήμερα ξεκίνησε η ειδική διαπραγμάτευση της μετοχής από τη Eurobank. Τυχαίο;

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Με όγκο 817 χιλ. τεμάχια η μετοχή ενισχύθηκε 3,58% και έκλεισε στα 1,4480 ευρώ. Η Άνεμος ενισχύθηκε 4,07%.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Οι τρεις ανοδικές συνεδριάσεις έχουν περιορίσει τις απώλειες από την αρχή του έτους στο -9%.

EUROBANK: Υποχώρησε για δεύτερη ημέρα και έτσι περιόρισε την άνοδο από την αρχή του έτους, καθώς υπήρχε μεγάλη απόσταση μεταξύ των αποδόσεων των άλλων συστημικών.

ΑΔΜΗΕ: Βελτιώνεται η εικόνα της. Έκανε όγκο 181 χιλ. τεμάχια και η αποτίμηση είναι στα 377 εκατ. ευρώ.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Ισχυρή κίνηση από τον τίτλο. Στο +9,67% και στα 0,5330 ευρώ με όγκο 728 χιλ. τεμάχια.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Κολλημένη στο +10% η μετοχή από νωρίς. Με όγκο 37 χιλ. τεμάχια έκλεισε στα 1,29 ευρώ και η αποτίμηση 111 εκατ. ευρώ.

Μόλις πριν δύο ημέρες είχαμε άρθρο για το περιθώριο ανόδου των ομοειδών του κλάδου με βάση το τίμημα του Υγεία και σε όρους p/bv. Έδινε περιθώριο 45%. Η συγκεκριμένη έχει αρχίσει να κλείνει το discount.

ΕΧΑΕ: Οι στηρίξεις κάποιων μετοχών όπως η δική της στα 3,50 ευρώ αποτελούν «σίγουρο» κέρδος για όσους έχουν υπομονή. Σήμερα στα 3,8250 ευρώ με όγκο 94 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΔΑΠ: Δυνατή υποχώρηση αλλά έχει κάνει και καλή κίνηση. Στα 5,35 ευρώ με απώλειες 2,90% και όγκο 16 χιλ. τεμάχια.

ΑΒΑΞ: Συνεχίστηκε η υποχώρηση λόγω της αύξηση κεφαλαίου που θα γίνει στα 0,30 ευρώ. Στο κλείσιμο στα 0,2905 ευρώ με όγκο 179 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 22,5 εκατ. ευρώ

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης