Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Στοπ» από ΕΕ στο deal Alstom-Siemens - Θα ήταν πλήγμα για τον ανταγωνισμό, εκτιμά η Κομισιόν

«Στοπ» από ΕΕ στο deal Alstom-Siemens - Θα ήταν πλήγμα για τον ανταγωνισμό, εκτιμά η Κομισιόν
Η Ευρωπαϊκή Ένωση «μπλόκαρε» τη συμφωνία συγχώνευσης των σιδηροδρομικών δραστηριοτήτων των Alstom και Siemens
Απέρριψε τελικά, όπως αναμενόταν ευρέως, η Ευρωπαϊκή Ένωση τη συμφωνία συγχώνευσης των σιδηροδρομικών δραστηριοτήτων των Alstom και Siemens, με την Κομισιόν να αναφέρει ότι το deal θα έπληττε τον ανταγωνισμό και θα οδηγούσε σε υψηλότερες τιμές για τους καταναλωτές.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπλόκαρε επίσης την προσφορά της γερμανικής εταιρείας χαλκού Wieland-Werke AG για την εξαγορά μιας επιχειρηματικής μονάδας της Aurubis, της μεγαλύτερης χαλυβουργίας της Ευρώπης, αναφέροντας ότι θα μπορούσε να ωθήσει υψηλότερα τις τιμές καταναλωτή.
Η πρόταση συγχώνευσης μεταξύ των Alstom και Siemens θα δημιουργούσε μία ευρωπαϊκή σιδηροδρομική επιχείρηση-κολοσσό, με στόχο να ανταγωνιστεί την κινεζική κρατική εταιρεία CRRC Corp Ltd στην παγκόσμια σκηνή.
Ωστόσο, η Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού, Margrethe Vestager, δήλωσε ότι Κομισιόν μπλοκάρει τη συμφωνία με στόχο την προστασία του ανταγωνισμού στην ευρωπαϊκή βιομηχανία σιδηροδρόμων.
«Χωρίς επαρκή διορθωτικά μέτρα, η συγκέντρωση αυτή θα είχε ως αποτέλεσμα υψηλότερες τιμές για τα συστήματα σηματοδότησης», πρόσθεσε η Επίτροπος.
Η ίδια τόνισε ότι οι εταιρείες και στις δύο συμφωνίες δεν ήταν διατεθειμένες να ανταποκριθούν επαρκώς στις σοβαρές ανησυχίες των ρυθμιστικών αρχών και οι παραχωρήσεις τους ήταν ανεπαρκείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης