Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Ράνια Αικατερινάρη του Υπερταμείου κινείται σε αντίθετη γραμμή από αυτή του υπουργού Νίκου Παππά για τα ΕΛΤΑ

tags :
Η Ράνια Αικατερινάρη του Υπερταμείου κινείται σε αντίθετη γραμμή από αυτή του υπουργού Νίκου Παππά για τα ΕΛΤΑ
Η νέα διοίκηση αποψιλώνει και τον τομέα της Ενέργειας
Τη δική της ατζέντα για τα ΕΛΤΑ διαμορφώνει η διευθύνουσα σύμβουλος Ράνιας Αικατερινάρη της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) και γνωστό ως  ΥπερΤαμείο, βάζοντας στην άκρη την πολιτική βούληση της κυβέρνησης.
 Οι πρόσφατες απαντήσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά για την πορεία των  ΕΛΤΑ στη Βουλή, μάλλον αποτελούν κενό γράμμα αφού η νέα διοίκηση των ΕΛΤΑ και επέβαλλε η επικεφαλής του Υπερ Ταμείου, εφαρμόζει το δικό της σχέδιο  για την κρατική επιχείρηση.
Από την πλευρά ο υπουργός κ. Νίκος Παππάς, μιλώντας πρόσφατα στη Βουλή είπε ότι «η κυβέρνηση έχει την αρχή της υποστήριξης δημόσιων και κρίσιμων υποδομών, όπως τα ΕΛΤΑ.
Σας διαβεβαιώνω ότι -ως κυβέρνηση αλλά και προσωπικά- δεν θα επιτρέψουμε, υπό τη δικαιολογία της ανασυγκρότησης, να μπουν σε εφαρμογή σχέδια που προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν στο μυαλό τους για κλείσιμο δεκάδων ή εκατοντάδων καταστημάτων ή πάρα πολλές απολύσεις εργαζομένων».
Οι κινήσεις της νέας διοίκησης που διόρισε η σιδηρά κυρία του ΥπερΤαμέιου και  συγκεκριμένα στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου κ. Ηλία Αθανασίου και στη θέση του πρόεδρου του διοικητικού συμβουλίου τον κ. Πολυχρόνη Γρίβεας, οι οποίοι να σημειωθεί είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν παρακολουθούν τις συνεδριάσεις της Βουλής ούτε τις δηώσεις του αρμόδιου υπουργού  Νίκου Παππά.
Άλλωστε η διοίκηση έχει ανοικτή γραμμή με την κα Ράνια Αικατερινάρη η οποία να σημειωθεί στο παρελθόν είχε διατελέσει αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος της ΔΕΗ.   
Το σχέδιο για τα ΕΛΤΑ είχε τεθεί σε εφαρμογή εδώ και ένα χρόνο φέρνοντας στην επιφάνεια το θέμα των  καθυστερήσεων στις πληρωμές των  λογαριασμών της ΔΕΗ από τα  ΕΛΤΑ.
Η καρατόμηση της προηγούμενης διοίκησης της Ευφροσύνη Σταυράκη και του Ιωάννη Ζαρολιάγκη, από τη διοίκηση του ΥπερΤαμείου ήταν η πρώτη πράξη του δράματος.
Να σημειωθεί  ότι το bankingnews σε πρόσφατο ρεπορτάζ είχε αναδείξει τις πρωτοβουλίες τα νέας διοίκησης με προσλήψεις συμβούλων.
Ανάμεσα τους και η κα Πατρίσια  Οικονόμου, η γνωστή ξανθιά  που διατηρεί κέντρο Ρεφλεξολογίας, σήμερα δίνει συμβουλές για τη σωτηρία των ΕΛΤΑ.
Ακόμη το bankingnews αποκάλυψε το σχέδιο της PwC το οποίο ήταν αρκετά επιθετικό αφού προβλέπει το κλείσιμο καταστημάτων και τη μείωση του προσωπικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα διοίκηση ζήτησε από την PwC να τις δώσει ένα πιο ακραίο  σενάριο  για τη διάσωση των ΕΛΤΑ, το οποίο όμως διέψευσε ο υπουργός κ. Νίκος  Παππάς.
Η διοίκηση του Πολυχρόνη Γριβέα και του Ηλία  Αθανασίου υλοποιούν  βήμα -βήμα  το  σχέδιο  του Υπερ Ταμείου. Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν  εκ των  έσω πρόσωπα  και καταστάσεις, κάνουν λόγο για την απαξίωση του Οργανισμού παρά τη θέληση  της  κυβέρνησης.
Η διοίκηση ετοιμάζει νέες προσλήψεις από το «παράθυρο» ζητώντας μόνο την έγκριση του διοικητικού  συμβουλίου.
Τα νέα πρόσωπα θα στελεχώσουν τα ΕΛΤΑ Ενέργεια βάζοντας στο περιθώριο ανθρώπους που συμμετείχαν στη σύσταση της εταιρείας εκ τους  μηδενός  ενώ  για όσους δούλευαν με συμβόλαια δεν πρόκειται να ανανεωθούν και τους δείχνουν την πόρτα της εξόδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο μέχρι σήμερα γενικός διευθυντής Άγγελος Πρωτοψάλτης έλαβε ένα  λιτό μήνυμα για τη μη ανανέωση του συμβολαίου του,  όταν τα  ΕΛΤΑ Ενέργεια  θα εμφανίσουν τζίρο  25 εκατ. ευρώ το 2018 και το  2019  αναμένεται να  διαμορφωθεί σε 50 εκατ ευρώ.
Η πελατειακή βάση της εταιρείας «αγγίζει» τους  15000 καταναλωτές με σημαντική παρουσία στη Μέση Τάση.
Η διοίκηση των ΕΛΤΑ δεν έδωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρότι ο πρόεδρος και ο διευθύνοντας σύμβουλος προήλθαν από τον ιδιωτικό τομέα  και εστίασαν την προσοχή τους στην ενδυμασία που θα φορούν οι υπάλληλοι στο κεντρικό κατάστημα της Ενέργειας στη οδό Αμπελού.
Όσοι αρνήθηκαν τη νέα  φορεσιά μετακινήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες  παρότι είχαν  εμπειρία στον τομέα της ενέργειας.
Η νέα διοίκηση ετοιμάζεται για τη μεγάλη αναμέτρηση με τους συνδικαλιστές που έχουν συμπληρώσει το χρόνο συνταξιοδότησης αλλά μπορούν να  εργασθούν μέχρι το 67 έτος της  ηλικίας τους αλλά η διοίκηση των ΕΛΤΑ θέλει να απομακρύνει τον βασικό κορμό των  συνδικαλιστών έτσι ώστε να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο της PwC.
Τέλος  να σημειωθεί  ότι η κα Ράνια Αικατερινάρη δεν προχώρησε σε αντικατάσταση άλλων διοικήσεων  και έμεινε στα ΕΛΤΑ που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην  αγορά και τα εποφθαλμιά ο ανταγωνισμός.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης