Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες απώλειες για τον χρυσό, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα - Οριακή πτώση στα 1.319,20 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Νέες απώλειες για τον χρυσό, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα - Οριακή πτώση στα 1.319,20 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του συμβολαίου Απριλίου έκλεισε με οριακή πτώση στα 1.319,20 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες έκλεισε και σήμερα (5/2/2019) ο χρυσός, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, λόγω της ενδυνάμωσης του δολαρίου.
Το δολάριο ενισχύεται εν αναμονή της ομιλίας του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, για την Κατάσταση του Έθνους.
Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν με προσοχή την ομιλία του Trump, καθώς θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν ενδείξεις για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα, αλλά και την αμερικανική οικονομία.
Σημειώνεται πως η ομιλία του Trump για την Κατάσταση του Έθνους καθυστέρησε λόγω του κυβερνητικού shutdown στις ΗΠΑ.
Πάντως, τα κέρδη του δολαρίου παραμένουν περιορισμένα, καθώς στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη επιβράδυνση στον αμερικανικό κλάδο υπηρεσιών για τον Ιανουάριο του 2019.
Ειδικότερα, ο δείκτης του ISM για τον κλάδο υπηρεσιών υποχώρησε κατά 1,3 μονάδες, στις 56,7 μονάδες -το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2018- κάτω των 57,1 μονάδων που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.
Παράλληλα, ξεχωριστή έκθεση της Markit έδειξε ότι η δραστηριότητα του κλάδου των υπηρεσιών αναπτύχθηκε με τον χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων τεσσάρων μηνών τον Ιανουάριο.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI για τον κλάδο των υπηρεσιών διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο στις 54,2 μονάδες από 54,4 μονάδες τον Δεκέμβριο.
Την ίδια ώρα, «ήπιες» δηλώσεις αξιωματούχου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) βοήθησαν να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα οι απώλειες του πολύτιμου μετάλλου.
Ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Robert Kaplan, δήλωσε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να διατηρήσει τα επιτόκια εκεί όπου βρίσκονται μέχρι να γίνουν σαφέστερες οι οικονομικές προοπτικές των ΗΠΑ, μια διαδικασία που, σύμφωνα με τον ίδιο, θα μπορούσε να πάρει αρκετούς μήνες ακόμη.
«Πιστεύω ότι θα ήταν συνετό για τη Fed να επιδείξει υπομονή και να αποφύγει να αναλάβει περαιτέρω δράση ως προς τα επιτόκια, έως ότου οι οικονομικές προοπτικές καταστούν κάπως πιο σαφείς», αναφέρει ο Kaplan σε δοκίμιό του.
Υπενθυμίζεται ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε την περασμένη εβδομάδα αμετάβλητο το εύρος των επιτοκίων της στο 2,25% - 2,5% και υποσχέθηκε ότι θα είναι «υπομονετική» προτού προβεί σε μελλοντικές προσαρμογές.
Η τιμή του συμβολαίου Απριλίου έκλεισε σήμερα με οριακή πτώση στα 1.319,20 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,2% στις 96 μονάδες.
Το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, στο 1,141 δολ., ενώ η στερλίνα σημείωνε πτώση 0,7%, στο 1,295 δολ., εν μέσω ανησυχιών για το Brexit.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης