Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με αρκετούς πρωταγωνιστές η συνεδρίαση και βασικό την Πειραιώς

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με αρκετούς πρωταγωνιστές η συνεδρίαση και βασικό την Πειραιώς
ΑΓΟΡΑ: Άλλη μία καλή και ανοδική συνεδρίαση. Η τρίτη στη σειρά και ο γενικός δείκτης έκλεισε πάνω από τις 650 μονάδες και ψιλοκοιτάει τις 660 μονάδες.

Με αυτόν το τζίρο (σήμερα 34 εκατ. ευρώ) δεν νομίζουμε ότι μπορεί να τις ξεπεράσει. Χρειάζεται περισσότερους καταλύτες και ενεργοποίηση περισσότερων επενδυτών.

Πήραν ανάσες οι τράπεζες, πλην της Eurobank που είχε βέβαια καλύτερη συμπεριφορά το προηγούμενο διάστημα και μαζί με αυτές ανέκαμψαν και αρκετές ακόμα. Είχαμε δηλαδή αρκετούς πρωταγωνιστές

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μεγαλοπρεπέστατο +15% για την πολύπαθη Τράπεζα Πειραιώς της οποίας η αποτίμηση ανέβηκε στα 326 εκατ. ευρώ.

Στα 0,94 ευρώ έκλεισε η Alpha Bank και αν κρατήσει η αντίδραση θα μπορούσε να δει ξανά το 1 ευρώ. Η Εθνική είναι η μόνη με άσσο μπροστά. Στα 1,06 ευρώ το κλείσιμο.

Όλοι μιλάνε για τεχνική αντίδραση με την αφορμή να δίνεται από κάποια θετικά δημοσιεύματα.

VIOHALCO: Ισχυρή αντίδραση με μεγάλο όγκο συναλλαγών. Στα 2,89 ευρώ το κλείσιμο με άνοδο 7,24% και όγκο 430 χιλ. τεμάχια.

ΤΕΝΕΡΓΑ: Με όγκο 224 χιλ. τεμάχια έκλεισε στα 6,20 ευρώ με άνοδο 4,03%. Έσβησε ουσιαστικά τις απώλειες από την αποχώρηση κάποιων μεγάλων παικτών που είχαν πιέσει τη μετοχή.

ΔΕΗ: Πλούσια η ειδησεογραφία για την επιχείρηση αλλά προφανώς κάτι δηλώσεις από κυβερνητικά στελέχη που έκαναν λόγω για χρεοκοπημένη εταιρεία όταν την παρέλαβαν και ότι ανοίγεται στις αγορές μάλλον δεν πείθουν.

Δηλαδή ποιοι διαμαρτύρονταν και δεν άφηναν τη ΔΕΗ να βελτιώσει την εισπραξιμότητά της με την προηγούμενη κυβέρνηση; Αυτοί που τώρα έχουν βελτιώσει τις εισπράξεις κόβοντας ρεύματα.

Η ΔΕΗ έδινε μέρισμα με την προηγούμενη κυβέρνηση. Όχι ότι δεν ήταν υπερδανεισμένη, αλλά είχε και κάποια κέρδη. Στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ μάζεψε λίγο τις υποχρεώσεις αλλά έκαψε και λίπος σημαντικό από την καθαρή θέση.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Πιέστηκε στο κλείσιμο και έκλεισε με απώλειες 0,82%. Το 2019 θα είναι μία δυνατή χρονιά με πωλήσεις 2,2 δισ. ευρώ και προοπτική 3 δισ. ευρώ σε δύο χρόνια και 5 δισ. ευρώ σε πέντε χρόνια, αν και η τελευταία πρόβλεψη είναι λίγο μακρινή.

Το 2018 θα κλείσει με καθαρό δανεισμό 400 εκατ. ευρώ ή κάτω από αυτό το επίπεδο και θα γίνουν επενδύσεις το 2019 200 εκατ. ευρώ, ενώ θα υπάρξει και επιπλέον μείωση του καθαρού δανεισμού.

FOURLIS: Στα 4,50 ευρώ η μετοχή έχει δώσει στους βραχυπρόθεσμους σημαντικά κέρδη. Μειώθηκε και εδώ ο όγκος που ήταν αυξημένος λόγω αποχώρησης παικτών.

ΑΒΑΞ: Με όγκο 506 χιλ. τεμάχια η μετοχή υποχώρησε 19,05% και έκλεισε στα 0,2995 ευρώ ήτοι οριακά χαμηλότερα από την τιμή της αύξησης.

Δεν άρεσε φαίνεται στους επενδυτές η ανακοίνωση για τους νέους όρους της αύξησης με παραπάνω μετοχές και χαμηλότερη τιμή. Η αύξηση για εμάς πρέπει να καλυφθεί προκειμένου να μειωθούν οι υποχρεώσεις. Όμως η αύξηση είναι μικρή.

ΚΡΕΤΑ: Σταμάτησαν οι επιθετικές αγορές και υποχώρησε η μετοχή από το 1 ευρώ. Στα 0,88 ευρώ με απώλειες 5,58% με όγκο 68 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΒΑΧΑΛΚΟΡ: Ακολούθησε τη μαμά και έκλεισε με άνοδο 4,29% και στα 1,46 ευρώ. Στα 547 εκατ. ευρώ η αποτίμηση. Μέσα στο 2019 έχει άνοδο 18%.

QUEST: Μια ανάσα από τα υψηλά που έχει γράψει τον περασμένο Νοέμβριο και δεν δείχνει πως υπάρχει λόγος να υποχωρήσει.

ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ: Όλα κι όλα 316 τεμάχια άλλαξαν χέρια και στο +10% έμειναν και 4 τεμάχια που ζητούσε ακόμα ο αγοραστής. Στα 2,20 ευρώ το κλείσιμο ήτοι αποτίμηση 13,9 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης