Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Νέο σύστημα NetBotz από την APC by Schneider Electric για καλύτερη φυσική προστασία στο Edge

tags :
Νέο σύστημα NetBotz από την APC by Schneider Electric για καλύτερη φυσική προστασία στο Edge
Συνδυασμός καταγραφής βίντεο και ελέγχου πρόσβασης μέσω κάρτας εισόδου (badge) βοηθά τους υπεύθυνους IT να προστατεύουν απομακρυσμένες εγκαταστάσεις και να συμμορφώνονται πιο εύκολα με τις σχετικές προδιαγραφές
Η Schneider Electric, ο ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμός της ενεργειακής διαχείρισης και του αυτοματισμού, ανακοίνωσε σήμερα τη νέα σειρά APC NetBotz® Monitoring & Management System, με στόχο να προσφέρει στους υπεύθυνους ΙΤ ένα προηγμένο σύστημα παρακολούθησης, διαχείρισης και ελέγχου των υποδομών τους.
Η νέα σειρά συσκευών NetBotz περιλαμβάνει το NetBotz Rack Monitor 750 και τη NetBotz Camera Pod 165.
Συνεχίζοντας 20 χρόνια παράδοσης στην καινοτομία για την εποπτεία data center και υποδομών IT, η σειρά NetBotz 750 παρουσιάζει μια νέα ισχυρή πλατφόρμα λογισμικού και απλοποιημένη διαχείριση αισθητήρων (sensor management), ως την πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι στο downtime των συστημάτων ΙΤ.
Σχεδιασμένη να προσφέρει στους επαγγελματίες IT τη δυνατότητα εποπτείας που είναι απαραίτητη προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις φυσικές απειλές στα μηχανήματα και τις εγκαταστάσεις τους, όπως υψηλή θερμοκρασία και υγρασία, διαρροή νερού, καπνός, πυρκαγιά, καθώς επίσης και κλοπές ή τυχαία λάθη ανθρώπων που έχουν πρόσβαση στις φυσικές υποδομές.
Καθώς οι συσκευές είναι σχεδιασμένες με τη φιλοσοφία EcoStruxure™ Ready, η διαχείριση των συναγερμών και των δεδομένων από τους αισθητήρες πολλαπλών μονάδων NetBotz μπορεί να γίνεται κεντρικά, στην cloud-based πλατφόρμα DCIM, EcoStruxure IT.
«Τα μηχανήματα IT έχουν γίνει τόσο ανθεκτικά τα τελευταία χρόνια, που μερικές φορές ξεχνάμε τη σημασία που έχει το περιβάλλον στο οποίο λειτουργούν», δήλωσε ο κ. Ron Catanzaro, Αντιπρόεδρος στο τμήμα Rack Systems & NetBotz της Schneider Electric.
«Με τη διάδοση των δικτύων edge που παρατηρείται σήμερα, οι υποδομές IT συχνά βρίσκονται εγκατεστημένες σε άτυπους χώρους ΙΤ, όπου υπάρχει μεγάλη κίνηση ανθρώπων και απρόβλεπτες περιβαλλοντικές συνθήκες.
Γι' αυτό είναι σημαντική η εγκατάσταση αισθητήρων και συστημάτων εποπτείας και ελέγχου της πρόσβασης.
Η επόμενη γενιά NetBotz αποτελεί την ιδανική λύση για προστασία τέτοιων εξαιρετικά εξειδικευμένων χώρων».
Σύμφωνα με την Infonetics Research, οι οργανισμοί χάνουν κάθε χρόνο έως και 100 εκατ. δολάρια εξαιτίας του downtime, ενώ συνηθισμένα προβλήματα όπως η διαρροή νερού, οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία ευθύνονται για το 11% όλων των διακοπών λειτουργίας ενός data center σε ένα ημερολογιακό έτος.
Συνεχίζοντας την παράδοση της υπάρχουσας έκδοσης της -κορυφαίας στην κατηγορία- σουίτας NetBotz, η νέα γενιά της σειράς περιλαμβάνει:
Ενοποιημένο σύστημα παρακολούθησης, αισθητήρων και ελέγχου πρόσβασης το οποίο χρειάζεται μία μόνο διεύθυνση IP, για απλούστερη διαχείριση και ταχύτερη εγκατάσταση
Νέες κάμερες υψηλής ανάλυσης για συνθήκες χαμηλού φωτισμού προσφέρουν καλύτερη ορατότητα, απαραίτητη για την αποτροπή των ιδιαίτερων κινδύνων που απειλούν ένα απομακρυσμένο (edge) data center
Αυτόματη εγγραφή βίντεο μετά από alerts όπως ανίχνευση κίνησης ή άνοιγμα πόρτας, μειώνει την πολυπλοκότητα στη διαχείριση του οπτικού υλικού από την καταγραφή (footage)
Συνδυασμός ελέγχου πρόσβασης και βιντεοσκόπησης για καλύτερη διερεύνηση συμβάντων μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης και καλύτερη συμμόρφωση με τις προδιαγραφές ασφαλείας που θέτουν διάφοροι οργανισμοί
Υποστήριξη ασύρματων αισθητήρων για ταχύτερη εγκατάσταση χωρίς την καλωδίωση που συνήθως απαιτείται για την παρακολούθηση περιβαλλοντικών παραμέτρων.
Το NetBotz Rack Monitor 750 και η κάμερα Camera Pod 165 είναι ήδη διαθέσιμα.
Το NetBotz 250, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο 2016, θα συνεχίσει να αποτελεί το εισαγωγικό μοντέλο της προϊόντων για την παρακολούθηση περιβαλλοντικών παραμέτρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης