Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησαν κατά -1,6% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Δεκέμβριο του 2018

Ευρωζώνη: Υποχώρησαν κατά -1,6% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Δεκέμβριο του 2018
Τα στοιχεία της Eurostat για τις λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Πτώση κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη για τον Δεκέμβριο του 2018, μετά την άνοδο που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα σημερινά (5/2) στοιχεία της Eurostat, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις της ενιαίας νομισματικής ένωσης υποχώρησαν κατά -1,6% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2018, έναντι ανόδου +0,8% τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης αυξήθηκαν κατά +0,8%, έναντι ετήσιας ανόδου +1,8% τον Νοέμβριο του 2018 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +0,5%.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν πτώση της τάξεως του -1,4% ενώ αντίθετα σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2017 σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του +1,2%.
Για το σύνολο του 2018, η μέση αύξηση των λιανικών πωλήσεων διαμορφώθηκε στο +1,4% για την Ευρωζώνη και στο +2% για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με τη Eurostat, τα μη εδώδιμα προϊόντα υποχώρησαν κατά -2,7% σε μηνιαία βάση, ενώ η πτώση στον τομέα τροφίμων, ποτών και καπνού διαμορφώθηκε στο -0,3%.
Μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ, η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση καταγράφηκε σε Σουηδία (-2,5%) και Γερμανία (-4,3%) ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος σημειώθηκε στην Πορτογαλία (+0,6%) και την Αυστρία (+0,7%).

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης