Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Συνεχίζεται η αντίδραση στις τράπεζες, υποψίες βελτίωσης του τζίρου

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Συνεχίζεται η αντίδραση στις τράπεζες, υποψίες βελτίωσης του τζίρου
ΑΓΟΡΑ: Με τις τράπεζες να ξεκινούν τη συνεδρίαση ανοδικά ο γενικός δείκτης κοιτάει τις 650 μονάδες αλλά και πάλι με χαμηλό όγκο.

Μένει να δούμε αν η συνέχιση της αντίδρασης θα ενεργοποιήσει περισσότερους επενδυτές και αν βέβαια θα μπορέσει να κάνει την ανοδική διαφυγή από τις 660 μονάδες με καλές συναλλαγές.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Συνεχίζει ανοδικά με κάποιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει βελτιωθεί το κλίμα για την έκδοση του ομολόγου. Στο +4% και στα 0,6750 ευρώ με όγκο 150 χιλ. τεμάχια.

ΕΘΝΙΚΗ: Είναι η μόνη τράπεζα με τιμή πάνω από 1 ευρώ, αφού η Alpha που ακολουθεί έχει ακόμα δρόμο να διανύσει από τα 0,91 ευρώ που είναι. Στα 1,0580 ευρώ κάνει πράξη η Εθνική.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Κάποια δημοσιεύματα αναφέρουν πως πούλησε τελικά το κτίριο που τη στεγάζει στην Κηφισιά για άντληση ρευστότητας.

Στην τελευταία τηλεδιάσκεψη είχε ερωτηθεί και δεν το είχε διαψεύσει η διοίκηση. Πάλι στα 1,40 ευρώ παίζει η μετοχή με μικρή άνοδο και χαμηλό όγκο.

ΔΕΗ: Αύριο τελειώνει η διορία για τις προσφορές. Το θετικό βέβαια θα είναι να υπάρξουν προσφορές περισσότερες από μία και να έχουν ένα ικανοποιητικό τίμημα.

COCA COLA: Υποχωρεί 1,28% και κάνει πράξη στα 30,10 ευρώ με αποτίμηση 11,19 δισ. ευρώ. Με κέρδη πέριξ του 0,5 δισ. ευρώ η άποψή μας παραμένει ίδια, ότι δηλαδή η μετοχή είναι ακριβή.

ΑΒΑΞ: Το πως θα λέγεται δεν μας αφορά. Ας την πουν όπως θέλουν. Θα προτιμούσαμε να βλέπαμε μία μεγάλη αύξηση αφού οι υποχρεώσεις ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ.

Έχει μεγάλα δάνεια και τρώνε πολλά κάθε χρόνο. Η αλλαγή στους όρους της αύξησης φέρνει πίεση στη μετοχή. Και περισσότερα χαρτιά θα τυπωθούν και χαμηλότερη θα είναι η τιμή.

Έτσι στο άνοιγμα έχει κάνει 42 χιλ. τεμάχια και είναι στο -15% και στα 0,3140 ευρώ με αποτίμηση 24,3 εκατ. ευρώ.

FORTHNET: Μετέτρεψαν ομολογίες σε μετοχές οι τράπεζες και θα αυξήσουν το ποσοστό τους κατά 5%. Έτσι ξεπερνούν το 33% αλλά τα ερωτήματα είναι πολλά.

Δεν είμαστε σε θέση να σας πούμε αν έχουν υποχρέωση για δημόσια πρόταση, καθώς από τη μία ξεπέρασαν το 33%, αλλά από την άλλη ο κανονισμός έχει εξαιρέσεις και δεν θα είναι η πρώτη φορά που ενώ θεωρείς πως πρέπει να γίνει τελικά δε θα γίνει.

Για να μην σας τα πολυλογούμε θα γίνει ό,τι θέλουν οι τράπεζες. Αν κρίνουν πως εκτός ΧΑ θα μπορούσε να πουληθεί ευκολότερα θα το κάνουν. Άλλωστε θα μπορούσαν να μετατρέψουν και άλλες μετοχές στο μέλλον. Αν πάλι δεν θέλουν γιατί εκτιμούν ότι καλύτερα θα γίνει η πώληση μέσα από το ΧΑ, τότε δε θα γίνει.

ΟΛΠ: Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Θα έχει μία καλή χρήση από πλευράς κερδοφορίας και το 2019 άρχισε με θετικά σημάδια.

Βέβαια ο νέος μέτοχος έχει επενδυτικό πλάνο 500 εκατ. ευρώ το οποίο θα αλλάξει ριζικά το λιμάνι και την οικονομία της περιοχής και όχι μόνο, αλλά στην κυβέρνηση κοιτάνε αλλού.

Η απάντηση έπρεπε εδώ και μήνες να είχε δοθεί και ακόμα η εταιρεία είναι στο περίμενε. Απίστευτα πράγματα!

Στο +1,22% και στα 14,94 ευρώ η μετοχή με όγκο μόλις 10 τεμάχια και αποτίμηση 373 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης