Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες πιέσεις για το πετρέλαιο λόγω αμερικανικών macro - Απώλειες -1,6% για το αμερικανικό αργό

Νέες πιέσεις για το πετρέλαιο λόγω αμερικανικών macro - Απώλειες -1,6% για το αμερικανικό αργό
Σε τροχιά υποχώρησης και το Brent
(upd) Πτωτικά για δεύτερη διαδοχική ημέρα κινήθηκε το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές μοιάζουν να ανησυχούν περισσότερο για την πορεία αμερικανικής και διεθνούς οικονομίας και λιγότερο για την παραγωγή μαύρου χρυσού.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το Brent είχε πτώση -0,83% στα 61,99 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό υποχώρησε -1,6% στα 53,68 δολ. ανά βαρέλι.

Όπως ανέφερε ο αναλυτής της Commonwealth Bank of Australia, Vivek Dhar, «οι νέες αμερικανικές κυρώσεις στη Βενεζουέλα μπορεί να οδηγήσουν σε μείωση της παγκόσμιας προσοφράς κατά 0,5-1%».
Παράλληλα, η παραγωγή του ΟΠΕΚ σημείωσε τον Ιανουάριο του 2019 τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση των τελευταίων δύο ετών, καθώς χώρες όπως το Ιράν, η Λιβύη και η Βενεζουέλα καταγράφουν ακούσιες πτώσεις στις εξαγωγές τους.

Όσον αφορά τη Ρωσία, η οποία επίσης συμμετέχει στη συμφωνία ΟΠΕΚ, η παραγωγή της υποχώρησε κατά 47 χιλ. βαρέλια τον Ιανουάριο, με τον υπουργό Ενέργειας της χώρας, Alexander Novak, να τονίζει ότι η Μόσχα βρίσκεται σε πλήρη συμμόρφωση απέναντι στις περικοπές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης