Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 0,2% για τον χρυσό λόγω δολαρίου - Στα 1.319,30 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Απώλειες 0,2% για τον χρυσό λόγω δολαρίου - Στα 1.319,30 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του συμβολαίου Απριλίου έκλεισε με πτώση 0,2% ή 2,80 δολ., στα 1.319,30 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (4/2/2019) ο χρυσός, εν μέρει λόγω της ανόδου του δολαρίου, αν και οι αναλυτές εκτιμούν ότι πρόκειται απλά για ένα «διάλειμμα» στην πρόσφατη ενδυνάμωση του πολύτιμου μετάλλου.
Οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της εβδομάδας δηλώσεις από διάφορους αξιωματούχους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) αναφορικά με την πορεία της νομισματικής πολιτικής.
Τόσο ο επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, όσο και οι πρόεδροι των Fed του Κλίβελαντ και του Σαιντ Λούις αναμένεται να μιλήσουν αργότερα εντός της εβδομάδας, στον απόηχο της πρώτης συνεδρίασης του 2019, κατά την οποία αποφασίστηκε να μην υπάρξει αύξηση των επιτοκίων.
Οι αξιωματούχοι της τράπεζας τόνισαν ότι θα είναι «υπομονετικοί» στη διαδικασία αύξησης επιτοκίων, εν μέσω του υποτονικού πληθωρισμού στις ΗΠΑ και των αυξημένων κινδύνων για την παγκόσμια οικονομία.
Η τιμή του συμβολαίου Απριλίου έκλεισε σήμερα με πτώση 0,2% ή 2,80 δολ., στα 1.319,30 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,3% στις 95,9 μονάδες.
Το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, στο 1,143 δολ., ενώ η στερλίνα σημείωνε πτώση 0,3%, στο 1,305 δολ.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή (1/2), το πολύτιμο μέταλλο σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων εννέα μηνών, ολοκληρώνοντας την εβδομάδα με συνολικά κέρδη 1,4%.
Στο επίκεντρο παραμένουν, εν τω μεταξύ, και οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας.
Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Kevin Hassett, δήλωσε σήμερα στο «CNBC» πως μένει να φανεί πόση πρόοδος έχει επιτευχθεί στις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, εξακολουθεί να ευελπιστεί πως μια συμφωνία θα κλείσει έως την προθεσμία της 1ης Μαρτίου 2019.
Ωστόσο, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά».
Το δολάριο βρήκε στήριξη σε στοιχεία της Παρασκευής (1/2), που έδειξαν πως τον Ιανουάριο καταγράφηκαν 304.000 νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ -η μεγαλύτερη αύξηση από τον Φεβρουάριο του 2018.
Η έκθεση για την απασχόληση των ΗΠΑ, καθώς και τα καλύτερα από ό,τι αναμενόταν στοιχεία για την αμερικανική μεταποίηση, έδειξαν ότι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου παραμένει ισχυρή.
Εξάλλου, ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολις, Neel Kashkari, δήλωσε σε ομιλία του ότι «η οικονομία των ΗΠΑ είναι θεμελιωδώς υγιής».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης