Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μήνυμα Pyatt: Διαφανείς ιδιωτικοποιήσεις και ταχείες μεταρρυθμίσεις θα προσελκύσουν τους Αμερικανούς επενδυτές

Μήνυμα Pyatt: Διαφανείς ιδιωτικοποιήσεις και ταχείες μεταρρυθμίσεις θα προσελκύσουν τους Αμερικανούς επενδυτές
Ο Αμερικανός πρέσβης παρευρέθη στην πρωτοχρονιάτικη δεξίωση του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου
Αιχμές για τη διαδικασία αποκρατικοποιήσεων άφησε ο Αμερικανός πρέσβης, Geoffrey Pyatt, θέτοντας θέμα διαφάνειας.
«Το 2019, ενώ πρόκειται να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για το ενδιαφέρον των αμερικανών επενδυτών, περιμένουμε από την Ελλάδα να οικοδομήσει την υπόλοιπη υποδομή συνεχίζοντας με διαφανείς ιδιωτικοποιήσεις, ταχείες μεταρρυθμίσεις και προβλέψιμους κανονισμούς.
Αυτά είναι τα θεμέλια που θα κάνουν τους επενδυτές των ΗΠΑ να έρχονται στην Ελλάδα σε μεγαλύτερους αριθμούς» είπε χρακτηριστικά σε ομιλία του στην πρωτοχρονιάτικη δεξίωση του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Στη δεξίωση παρευρέθηκε σχεδόν το το σύνολο του επιχειρηματικού, πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου της χώρας.
Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρός του, Σίμος Αναστασόπουλος, τόνισε ότι το Επιμελητήριο αναπτύσσει δράσεις υποστήριξης της εξωστρέφειας της ελληνικής καινοτομίας και θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, αλλά και των προσπαθειών για την προσέλκυση επενδύσεων αφού αυτή είναι η συνθήκη για την ανάπτυξη της χώρας.
Παράλληλα, σχολίασε ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ είναι και πρέσβης της Ελλάδας με τον τρόπο που λειτουργεί και προάγει τις προσπάθειες της χώρας μας.
Ο παριστάμενος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «η αξιοποίηση της ΔΕΘ, όπου οι ΗΠΑ ήταν η τιμώμενη χώρα, και η επιτυχία αυτής, αποτυπώνουν τι μπορεί να επιτευχθεί όταν καθένας από εμάς ανταποκρίνεται στο θεσμικό του ρόλο και συντονίζει τις δυνάμεις του με άλλους φορείς».
«Ανταποκρίνομαι κάθε φορά με χαρά στις προσκλήσεις του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου», πρόσθεσε, «διότι έχουμε αναπτύξει σχέσεις σε μια εποχή που η Ελλάδα ζει τη θετική ιστορία της εξόδου της από τα μνημόνια, που πολλαπλασιάζει τη σημαντικότητά της και το διπλωματικό της εκτόπισμα, καθώς αναδεικνύεται σε πόλo σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης