Εκτός της Συνθήκης για τις Πυρηνικές Δυνάμεις μέσου βεληνεκούς (INF) και η Ρωσία

Εκτός της Συνθήκης για τις Πυρηνικές Δυνάμεις μέσου βεληνεκούς (INF) και η Ρωσία
Η Συνθήκη είχε υπογραφεί στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου σε μια προσπάθεια να προστατευτεί η ανθρωπότητα από την πυρηνική απειλή
Το κουτί της Πανδώρας φαίνεται ότι άνοιξαν οι ΗΠΑ με την αποχώρησή τους από τη Συνθήκη για τα Πυρηνικά και τον αφοπλισμό καθώς λίγες ώρες αργότερα και η Ρωσία ανέστειλε τη συμμετοχή της στη Συνθήκη για τις Πυρηνικές Δυνάμεις μέσου βεληνεκούς (INF), που είχε υπογραφεί στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.
Ο ρώσος πρόεδρος V. Putin ανακοίνωσε ο ίδιος σήμερα (2/2) την αποχώρηση της χώρας του από μια Συνθήκη που είχε χαρακτηριστεί ως «ελπιδοφόρα» για τη σωτηρία του πλανήτη από το ενδεχόμενο ενός νέου πυρηνικού ολοκαυτώματος .
«Οι Αμερικανοί εταίροι δήλωσαν πως αναστέλλουν τη συμμετοχή τους στη συμφωνία, την αναστέλλουμε κι εμείς» δήλωσε ο Putin στη διάρκεια συνάντησής του με τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες, Παρασκευή (1/2), πως θα αποσυρθούν από τη συνθήκη INF με τη Ρωσία σε έξι μήνες, αν η Μόσχα δεν τερματίσει αυτό που χαρακτηρίζουν παραβιάσεις αυτής της συμφωνίας ορόσημο του 1987 για τον έλεγχο των εξοπλισμών.
Ο Πούτιν δήλωσε επίσης πως η Ρωσία θα αρχίσει να εργάζεται για να κατασκευάσει νέους πυραύλους, ανάμεσα στους οποίους και υπερηχητικούς, και ζήτησε από τους υπουργούς να μην ξεκινήσουν συνομιλίες με την Ουάσινγκτον για τον αφοπλισμό.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS