Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατασχέσεις φορτίων και από ελληνικά δεξαμενόπλοια στη Βενεζουέλα

Κατασχέσεις φορτίων και από ελληνικά δεξαμενόπλοια στη Βενεζουέλα
Κατασχέσεις φορτίων από ελληνικά δεξαμενόπλοια στη Βενεζουέλα
Την απειλή κατάσχεσης των φορτίων τους από την κρατικά ελεγχόμενη πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA (Petróleos de Venezuela) της Βενεζουέλας, αντιμετωπίζουν δεξαμενόπλοια που δραστηριοποιούνται ανοιχτά των ακτών της χώρας της Λατινικής Αμερικής.
Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται ο ιστότοπος TradeWinds, η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία κατέσχεσε τα φορτία από τουλάχιστον ένα δεξαμενόπλοιο Aframax και δύο δεξαμενόπλοια MR που μετέφεραν καύσιμα, τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.
Τα δεξαμενόπλοια βρίσκονταν στα χωρικά ύδατα της Βενεζουέλας, ενώ μετά την κατάσχεση των φορτίων τους αφέθηκαν ελεύθερα.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, μεταξύ των πλοίων των οποίων τα φορτία κατασχέθηκαν ήταν ένα πλοίο της Hellenic Tankers, ένα της Horizon Tankers of Greece και ένα της Union Maritime of the UK, με τις εταιρείες πάντως να μην έχουν επιβεβαιώσει τις συγκεκριμένες πληροφορίες.
Άλλες πληροφορίες, κατά τον ίδιο ιστότοπο, κάνουν λόγο για κατάσχεση και άλλων πλοίων, μερικά από τα οποία συμφερόντων Βενεζουέλας.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η PDVSA υπέβαλε αίτηση σε τοπικά δικαστήρια, τα οποία τη δικαίωσαν, διατάσσοντας την κατάσχεση φορτίων για λόγους δημόσιου συμφέροντος, βάσει του νόμου περί ναυτιλιακού εμπορίου της Βενεζουέλας.
Ορισμένοι ιδιοκτήτες αρχικά αρνήθηκαν να εκφορτώσουν, ωστόσο τελικά συμφώνησαν προκειμένου να αποφύγουν δικαστικές διαμάχες.
Επισημαίνεται πως η PDVSA είναι αντιμέτωπη με χρέος που φτάνει τα 34,6 δισ. δολ., εν μέσω της κρίσης που βιώνει η χώρα της Νότιας Αμερικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης