Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πρόσωπο – κλειδί στον επικείμενο ανασχηματισμό ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλος

Πρόσωπο – κλειδί στον επικείμενο ανασχηματισμό ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλος
Στα τέλη Φεβρουαρίου 2019 η ανακοίνωση του ανασχηματισμού από τον Αλέξη Τσίπρα
Πυρετώδεις είναι η διαβουλεύσεις στο Μέγαρο Μαξίμου για τον επικείμενο ανασχηματισμό, ο οποίος αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου 2019 και αφού έχει πρώτα δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση των Θεσμών για την ελληνική οικονομία.
Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, ένα από τα πρόσωπα-κλειδιά θα είναι ο νυν αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
Ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει βρεθεί αρκετές φορές στο προσκήνιο, κυρίως λόγω της υπόθεσης Novartis, με αρκετά δημοσιεύματα να τον κατηγορούν για ευθεία παρέμβαση στη δικαιοσύνη και «προσπάθεια κατασκευής κατηγορητηρίων» ενάντια σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.
Ο ίδιος, όπως είναι φυσικό, αρνείται πλήρως τις παραπάνω κατηγορίες, ενώ σε πρόσφατη συνέντευξή του υποστήριξε ότι «δεν είμαι Ρασπούτιν», αφήνοντας, παράλληλα, να εννοηθεί ότι δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή, παρά το γεγονός ότι «το κλίμα είναι πράγματι νοσηρό, κάτι που το προκαλεί το παλιό πολιτικό σύστημα».
Ταυτόχρονα ο κ. Παπαγγελόπουλος (μαζί με την κυρία Κατ. Παπακώστα) θεωρούνται ως «η συντηρητική πλευρά της κυβέρνησης» και ως εκ τούτου έχει μεγάλη σημασία εάν θα παραμείνει στη θέση του, εάν θα αναβαθμιστεί ή εάν θα αποχωρήσει.
Βέβαια πέραν του κ. Παπαγγελόπουλου στο «τραπέζι» του Μεγάρου Μαξίμου έχουν πέσει αρκετά ονόματα, με δεδομένη και την αποχώρηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων από την κυβέρνηση.
Δεν είναι λίγα τα στελέχη της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου που εμφανίζονται ως πιθανοί υποψήφιοι, όπως για παράδειγμα ο Γιάννης Ραγκούσης.
Άλλωστε το άνοιγμα στο «παλιό ΠΑΣΟΚ» έχει, ήδη, γίνει με την υπουργοποίηση της πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.
Το πολιτικό φλερτ με τον υπουργό των κυβερνήσεων του Γιώργου Παπανδρέου, Γιάννη Ραγκούση, παραμένει σταθερό τον τελευταίο χρόνο. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί έσπευσαν πριν από τον προηγούμενο ανασχηματισμό να πουν ότι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ θα μπει στην κυβέρνηση. Μπήκε τελικά η πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Αξιόπιστες πληροφορίες πάντως επιμένουν ότι το πιθανότερο είναι να δούμε τον Γ. Ραγκούση να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές και όχι να αναλαμβάνει τώρα υπουργείο.  
Άλλο πρόσωπο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ το όνομα του οποίου συνδέουν με τις αλλαγές το κυβερνητικό σχήμα, που θα σηματοδοτήσουν άνοιγμα προς την Κεντροαριστερά, είναι ο καθηγητής Χάρης Παμπούκης, επίσης υπουργός της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης