Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: Η πρόταση της Χρυσής Αυγής για να μην περάσει η συμφωνία των Πρεσπών

tags :
Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: Η πρόταση της Χρυσής Αυγής για να μην περάσει η συμφωνία των Πρεσπών
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ απέδειξε ότι είναι η πολιτική δύναμη εκείνη που εκφράζει τους Πατριώτες και Εθνικιστές
Το πρωί της 23ης Ιανουαρίου 2019 η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητος για την συμφωνία των Πρεσπών, υποστηρίζοντας ότι χρειάζονται 180 ψήφοι για να περάσει το νομοσχέδιο αυτό, αφού πρόκειται για μείζον εθνικό θέμα.
Την πρόταση αυτή απέρριψε υβρίζοντας και η Νέα Δημοκρατία δια του εκπροσώπου της Δένδια, ο οποίος χειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ… Λαμβάνοντας τον λόγο έδωσα απάντηση στην στάση της Ν.Δ. και κατέθεσα πρόταση συγκεκριμένη για να μη περάσει η συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας τα εξής: “…Θα ήθελα απευθυνόμενος κατ’ αρχάς προς τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να πω ότι δεν σας περιποιεί τιμή ότι χειροκρότησε τον εκπρόσωπό σας το σύνολο των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά μέσα στα πλαίσια αυτής της συζητήσεως για αυτήν τη Συμφωνία.
Στις ύβρεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Ξυδάκη, δεν θα απαντήσω. Θα του πω μόνο τούτο: Τα μακεδονίτικα πουλιά δεν λαλούν μακεδονίτικα. Λαλούν Ελληνικά και μόνο Ελληνικά.
Στην ένσταση για την αντισυνταγματικότητα της Συμφωνίας αυτής απήντησε σύσσωμο το δημοκρατικό τόξο με ένα «όχι». Όμως, το «όχι» αυτό δεν ήταν «όχι» στη Χρυσή Αυγή, αλλά ήταν «όχι» στο Σύνταγμα των Ελλήνων, που απαιτεί για μείζον εθνικό θέμα εκατόν ογδόντα ψήφους.
Γιατί, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, το καταψηφίσατε; Μήπως φοβάστε ότι θα βρεθείτε στη δύσκολη θέση να δώσετε και εσείς τους ψήφους κατ’ εντολή των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ για αυτήν τη Συμφωνία;
Και, βεβαίως, έχουμε μία υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό, που στη συντριπτική του πλειοψηφία είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, να πούμε πώς θα σταματήσει. Έχουμε σήμερα στη Βουλή μία επίπλαστη πλειοψηφία που δεν αντιπροσωπεύει τη λαϊκή θέληση αφού, ως γνωστόν, ο Ιανουάριος απεδείχθη ότι εκτός από μήνας μεταγραφών των ποδοσφαιριστών, είναι και μήνας μεταγραφών των Βουλευτών. Από όλα τα κόμματα πήγαν προς όλα τα κόμματα.
Επί της ουσίας, κυκλοφορεί η φήμη ότι θα κατατεθεί από τη Νέα Δημοκρατία μία πρόταση μομφής, ούτως ώστε να καθυστερήσει η διαδικασία. Είναι ευπρόσδεκτη. Άλλωστε και την προηγούμενη πρόταση μομφής εμείς την υπερψηφίσαμε. Όμως, υπάρχει και άλλος τρόπος πέραν του κοινοβουλευτικού καθωσπρεπισμού. Άλλωστε εσείς οι ίδιοι, και οι αγορητές σας και οι εισηγητές σας, λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.
Θα σας πω ποιος είναι αυτός ο τρόπος, όπως περιγράφεται στο άρθρο 51 του Συντάγματος των Ελλήνων: “Για την εκλογή Βουλευτών ο αριθμός των Βουλευτών ορίζεται με νόμο. Δεν μπορεί, όμως, να είναι μικρότερος από διακόσιους ούτε μεγαλύτερος από τριακόσιους.”
Εάν, λοιπόν, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, παραιτηθείτε, δεσμευόμαστε και εμείς της Χρυσής Αυγής να παραιτηθούμε. Θα παραιτηθούν εκατόν δέκα Βουλευτές και θα μείνει η Βουλή με εκατόν ενενήντα Βουλευτές και δεν μπορεί να λειτουργήσει και σταματά πάσα συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών”.
Μετά το τέλος της ομιλίας μου σηκώθηκε έξαλλος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ξυδάκης και μίλησε για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα! Όμως, τελικά η Νέα Δημοκρατία απεδείχθη μικροτέρα των περιστάσεων και δεν αποδέχθηκε την πρόταση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και όχι μόνον. Δεν δεσμεύτηκε ότι θα καταγγείλει την συμφωνία (ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!) και επί πλέον σημαίνοντες εκπρόσωποί της δήλωσαν ότι αποδέχονται την σύνθετη ονομασία και αυτό ενώ είναι ξεκάθαρο ότι η ονομασία είναι όχι μόνον φορέας του αλυτρωτισμού των Σκοπίων, αλλά δίνει μοιραία και εθνικότητα και γλώσσα.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ απέδειξε ότι είναι η πολιτική δύναμη εκείνη που εκφράζει τους Πατριώτες και Εθνικιστές, που διαμαρτύρονται κατά της συμφωνίας των Πρεσπών και θα συνεχίσει να αγωνίζεται με συνέπεια για την καταγγελία αυτή της συμφωνίας και δεσμεύεται απόλυτα σε αυτό.

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης