Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βγήκε αντίδραση από τράπεζες και επιλεγμένα blue chips

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βγήκε αντίδραση από τράπεζες και επιλεγμένα blue chips
ΑΓΟΡΑ: Τελικά εξελίχθηκε σε μία άκρως ικανοποιητική συνεδρίαση. Ή τουλάχιστον δεν τρέφαμε και μεγάλες ελπίδες. Με Coca Cola, Μυτιληναίο, Jumbo, Eurobank και Εθνική Τράπεζα πάτησε στις 640 μονάδες.

Διαβάστε και το τεχνικό σχόλιο του Απόστολου Μάνθου. Περιμένει λύση του σχηματισμού άμεσα και δεν είναι αισιόδοξος, εκτός και αν κάτι γίνει και περάσει η αγορά πάνω από τις 660 μονάδες.

Παραμένουμε επιφυλακτικοί για τη μεγάλη εικόνα, αλλά θετικοί για μετοχές της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης με δυνατά θεμελιώδη.

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ (Beta AXEΠΕΥ): Τεχνικά η Αγορά ανάλωσε όλη την εβδομάδα μέσα σε 14 μονάδες. Το εύρος είναι εξαιρετικά συμπιεσμένο ως εκ τούτου δεν άλλαξε ιδιαίτερα κάτι ως προς την κατεύθυνση τάσης.

Οι χρονοσειρές των 30 και 50 ημερών καθώς και ο MACD παρέμειναν αγορασμένοι, οι μέσες ημερήσιες συναλλαγές έδειξαν μια οριακή βελτίωση και το τέλος της εβδομάδας βρήκε τον Γενικό Δείκτη σε επαφή με τα υψηλά έτους χωρίς βέβαια αυτό να αλλάζει κάτι δραματικά αφού η διαγραμματική εικόνα μεταβάλλεται μόνο εκτός των ορίων της συσσώρευσης που στην προκειμένη περίπτωση τοποθετούνται στις 660 μονάδες.

Η αργή πλάγια κίνηση που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει αγοράσει χρόνο υπέρ μιας ανοδικής κίνησης η οποία ωστόσο θα χρειαστεί την προοδευτική συνδρομή των συναλλαγών για να κατοχυρώνει κάθε νέο επίπεδο τιμών.

Συμπερασματικά η επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κινηθεί σε παρόμοιο τέμπο με
τους αγοραστές να έχουν ένα μικρό προβάδισμα όσο οι 620 μονάδες παραμένουν ανέπαφες.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Τυχαίο που μετά τα δημοσιεύματα ότι δεν θα κατέβει στο διαγωνισμό για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, άρχισε να ενισχύεται η μετοχή; Που να μπλέκεις σου λένε και οι επενδυτές.

JUMBO: Εξαιρετική όπως πάντα και πλέον μία ανάσα από την αποτίμηση των 2 δισ. ευρώ. Κλείσιμο στα 14,50 ευρώ με άνοδο 1,54% και υψηλό όγκο λόγω και πακέτων.

FOURLIS: Στα 4,42 ευρώ με άνοδο 1,14% χαμηλό όγκο 65 χιλ. τεμαχίων και αγοραστές στο κλείσιμο. Δεν είναι και μικρή η κίνηση από τα χαμηλά που είχε γράψει πριν μερικές εβδομάδες, επομένως λίγο υψηλότερα δεν αποκλείεται να δούμε και κάποιες κινήσεις από βραχυπρόθεσμους.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Σχεδόν αθόρυβα από τα 1,80 ευρώ έχει πάει στα 2,16 ευρώ. Κλείσιμο στα ψηλά ημέρας με όγκο μόλις 11 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 94 εκατ. ευρώ. Η εισηγμένη αξίζει καλύτερης αποτίμησης.

PROFILE: Με σημαντική άνοδο και υψηλό όγκο που παραπέμπει σε τοποθετήσεις. Στα 1,56 ευρώ και στο +6,48% με όγκο 101 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 18,4 εκατ. ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Στο κλείσιμο οι αγοραστές ζητούσαν 30 χιλ. τεμάχια στα 2,18 ευρώ. Απώλειες 0,91% κατέγραψε η μετοχή με όγκο 18 χιλ. τεμάχια.

CRETA FARMS: Βγήκε ανακοίνωσε από τα αδέλφια που κάνει διαψεύδει τις πληροφορίες για ρήξη! Ο όγκος στη μετοχή στις 272 χιλ. τεμάχια.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Παρατηρούμε εδώ και κάμποσες συνεδριάσεις μία αύξηση του όγκου των συναλλαγών. Όχι σπουδαία πράγματα αλλά υπάρχει μία βελτίωση.

Στην αποτίμηση δεν έχουμε βελτίωση, γι΄ αυτό και είμαστε ακόμη στην απλή παρακολούθηση. Στα 10,6 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Στα 1,12 ευρώ με άνοδο 5,66% και βελτιωμένες συναλλαγές 64 χιλ. τεμαχίων.

Καλό Σαββατοκύριακο!

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης