Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Το Κίνημα Αλλαγής θα ακολουθήσει αυτόνομη πορεία

Γεννηματά: Το Κίνημα Αλλαγής θα ακολουθήσει αυτόνομη πορεία
Σφοδρή επίθεση της κυρίας Γεννηματά στον Αλέξη Τσίπρα
Το Κίνημα Αλλαγής δεν προτίθεται να ακολουθήσει στρατηγική σύμπραξης μετώπων είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με τη Νέα Δημοκρατία, όπως τόνισε η επικεφαλής του Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΚΙΝΑΛ.
Εξαπολύοντας επίθεση στη κυβέρνηση μίλησε για παρακμή και εκφυλισμό με όσα γίνονται στο πολιτικό σκηνικό τις τελευταίες μέρες, ενώ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «χορηγό της ακροδεξιάς».
Τον κατηγόρησε ότι επεδίωξε τον διχασμό της κοινωνίας και με τη τακτική του στη Συμφωνία των Πρεσπών διέλυσε μια σειρά από κόμματα στη Βουλή για να αποκομίσει οφέλη.
«Ακούγονται πολλά υπονοούμενα, παρασκήνιο και ίντριγκες για εκβιασμούς και περίεργες δεσμεύσεις σε εθνικά θέματα κι αναρωτιέμαι αν κάποιοι εξ αποστάσεως ή εκ των έσω είχαν συγκεκριμένη στόχευση».
Η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι η κατάσταση στη χώρα είναι δύσκολη και η έξοδος στις αγορές ήταν ακριβή, ενώ για τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής είπε πως πρόκειται για κοροϊδία καθώς από τη μία δίνει κι από την άλλη, με το αφορολόγητο, παίρνει.
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα «κόκκινα δάνεια» λέγοντας ότι θα πρέπει να προστατευθούν και οι δανειολήπτες και οι καταθέτες και οι τράπεζες, για να μπορούν να χρηματοδοτήσουν την ελληνική οικονομία.
Σχετικά με το επικείμενο έκτακτο συνέδριο που εξήγγειλε το χαρακτήρισε κρίσιμο και ξεκαθάρισε πως «το Κίνημα Αλλαγής απαντά με ένα μεγάλο "όχι" στη λογική των μετώπων, με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ και στρατηγικός μας στόχος είναι η αυτόνομη πορεία.
Με αυτό το σκεπτικό ζήτησε το έκτακτο συνέδριο επισημαίνοντας τις δυσκολίες και τα προβλήματα που προέκυψαν από το μεταβατικό στάδιο της πολυκομματικής λειτουργίας.
«Δεν μπορεί να συνεχιστεί η πολυφωνία που θολώνει το στίγμα μας. Τα κόμματα που συμμετέχουν στο Κίνημα Αλλαγής πρέπει να κάνουν μερικά βήματα πίσω», είπε απευθυνόμενη στα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας και πρόσθεσε ότι «είναι ανάγκη να θεραπευθούν άμεσα τα προβλήματα που προέκυψαν απευθυνόμενοι στη βάση, στους ιδρυτές του κόμματος».
Κατέληξε υποστηρίζοντας ότι: «Το πως θα κυβερνηθεί ο τόπος θα το αποφασίσει ο λαός με τη ψήφο του, δε θα το αποφασίσει κανένα μέσο ή επιχειρηματίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης