Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Στο πράσινο» ωθούν τη Wall Street τα εταιρικά αποτελέσματα - Στο +0,6% ο Dow Jones

«Στο πράσινο» ωθούν τη Wall Street τα εταιρικά αποτελέσματα - Στο +0,6% ο Dow Jones
«Στο πράσινο» η Wall Street
(upd) Ανοδικά κινούνται σήμερα (1/2) οι κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες της Νέας Υόρκης, καθώς θετικά επιδρούν τα οικονομικά αποτελέσματα των εισηγμένων για το τρίμηνο που έληξες στις 31 Δεκεμβρίου 2018.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones Industrial Average καταγράφει άνοδο της τάξεως του 0,6%, με στήριξη από τους ενεργειακούς κολοσσούς ExxonMobil και Chevron.
Αναλυτικά, οι δείκτες στις 19:10:
Image

Η Wall Street, κατά το σημερινό άνοιγμα:
Image

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό σήμερα (1/2), καθαρά κέρδη ύψους 6 δισεκ. δολαρίων παρουσίασε η Exxon Mobil για το τέταρτο τρίμηνο του 2018, ποσό μειωμένο σε σύγκριση με τα 8,4 δισεκ. ένα χρόνο νωρίτερα, όταν ο αμερικανικός ενεργειακός κολοσσός είχε ευνοηθεί (κατά 5,9 δισεκ. δολάρια) από τη φορολογική μεταρρύθμιση.
Τα έσοδα της μεγαλύτερης ενεργειακής εταιρείας των ΗΠΑ αυξήθηκαν σε 71,9 δισεκ. δολάρια για την ίδια χρονική περίοδο, έναντι 66,5 δισεκ. το τέταρτο τρίμηνο 2017 -η επίδοση δεν ξεπέρασε τις εκτιμήσεις.
Σε ό,τι αφορά στη Chevron, κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους 3,7 δισεκ. δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους, ποσό βελτιωμένο σε σύγκριση με τα 3,1 δισεκ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017.
Τα έσοδα του τριμήνου που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2018 διαμορφώθηκαν σε 42,4 δισεκ. δολάρια, έναντι 37,6 δισεκ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Οι μεγάλοι κερδισμένοι και χαμένοι στον S&P 500, στις 19:10:
Image

Την ίδια στιγμή, στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης «ξεθώριασε» η αισιοδοξία που πυροδότησε προχθές η Federal Reserve -διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο 2,25%-2,50%.
Ιδιαίτερα θετική για την αγορά ήταν η κίνηση της Fed να εγκαταλείψει την επί μακρόν πρότασή της για συνέχιση των αυξήσεων των επιτοκίων, τονίζοντας ότι θα είναι «υπομονετική» προτού αποφασίσει για τα επόμενα βήματά της, επισημαίνεται.
Η κεντρική τράπεζα δήλωσε επίσης ότι είναι διατεθειμένη να «προσαρμόσει οποιαδήποτε από τις λεπτομέρειες» του προγράμματος μείωσης του ισολογισμού της, εάν αυτό είναι απαραίτητο.
Οι μεγάλοι κερδισμένοι και χαμένοι στον Dow Jones, στις 19:10:
Image

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές παραμένουν προσηλωμένοι στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.
Σήμερα, το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping, είναι πρόθυμος να διατηρήσει επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του, Donald Trump, στον απόηχο του τελευταίου γύρου εμπορικών συνομιλιών που είχαν οι δύο πλευρές.
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι «ο πρόεδρος Xi Jinping είναι πρόθυμος να διατηρήσει την επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του Donald Trump», σε μία προσπάθεια επίλυσης των εμπορικών διαφρών που έχουν προκύψει κατά τους τελευταίους μήνες.
Νωρίτερα, η κινεζική εμπορική αντιπροσωπεία που βρέθηκε στην Ουάσιγκτον δήλωσε ότι σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες, προετοιμάζοντας το έδαφος για το επόμενο στάδιο των διαπραγματεύσεων.
«Οι ειλικρινείς, συμπαγείς και εποικοδομητικές συζητήσεις έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο δηλώσεις της εμπορικής αντιπροσωπείας, προσθέτοντας ότι «οι δύο πλευρές έχουν διευκρινίσει το χρονοδιάγραμμα και τον οδικό χάρτη για την επόμενη διαβούλευση».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι οι εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στις δύο χώρες «προχωράνε καλά», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δε μπορεί να επιτεχυθεί μία τελική συμφωνία πριν συναντηθεί ο ίδιος με τον Κινέζο ομόλογό του.
Οι μεγάλοι κερδισμένοι και χαμένοι στον Nasdaq, στις 19:10:
Image

Από την πλευρά του, ο Donald Trump έκανε λόγο για σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Κίνα όσον αφορά τα θέματα εμπορίου.
Σε δηλώσεις του από το οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου, προανήγγειλε ότι πολύ σύντομα θα έχει συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογο του Xi Jinping προκειμένου να επισφραγίσουν αυτή τη συμφωνία.
Σε δηλώσεις του, και κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον πρωθυπουργό της Κίνας, Liu He, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη μπορούν να φτάσουν «στη μεγαλύτερη συμφωνία που έγινε ποτέ».

Σε ό,τι αφορά στα μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ «εκτοξεύτηκαν» την περασμένη εβδομάδα σε υψηλό 16 μηνών, σε μία εξέλιξη που θα μπορούσε να εγείρει ανησυχίες για μια επιβράδυνση στην αγορά εργασίας, ωστόσο η άνοδος αυτή δείχνει να οφείλεται σε εποχιακές συγκυρίες.
Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 53.000 την εβδομάδα έως την 26η Ιανουαρίου 2019 -η μεγαλύτερη αύξηση από τον Σεπτέμβριο του 2017- στις 253.000 -επίσης το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2017.
Παράλληλα, ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι το κόστος απασχόλησης στις ΗΠΑ παρέμεινε σε σταθερή ανοδική τροχιά στο τέταρτο τρίμηνο του 2018, καθώς οι εργοδότες αύξησαν τα προνόμια για τους εργαζομένους, οδηγώντας στη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση σε διάστημα μεγαλύτερο των δέκα ετών.
Ο δείκτης για το κόστος απασχόλησης αυξήθηκε συγκεκριμένα κατά 0,7% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, έναντι της μη αναθεωρημένης αύξησης 0,8% του γ’ τριμήνου και έναντι των προβλέψεων των οικονομολόγων για αύξηση 0,8%.
Σε ετήσια βάση, το κόστος απασχόλησης αυξήθηκε κατά 2,9% -η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση από τον Ιούνιο του 2008- έναντι αύξησης 2,8% του προηγούμενου τριμήνου.
Ωστόσο, σημαντική άνοδο κατέγραψε η απασχόληση τον Ιανουάριο του 2019, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας να ανέρχεται σε υψηλά 11 μηνών.
Τον πρώτο μήνα του έτους δημιουργήθηκαν 304 χιλ. θέσεις εργασίας, άλλο ένα σημάδι ενίσχυσης της αμερικανικής οικονομίας.
Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μόλις 172 χιλ. θέσεων εκτός γεωργικού τομέα.
Η κυβέρνηση «έκοψε» τις εκτιμήσεις για τις νέες θέσεις εργασίας Δεκεμβρίου, στις 222 χιλ. από 312 χιλ. προηγουμένως.
Η ανεργία αυξήθηκε στο 4% από 3,9% τον Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, το shutdown στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες δεν επηρέασε την αύξηση των προσλήψεων, ωστόσο συνετέλεσε στην άνοδο της ανεργίας.

(Πρώτη ενημέρωση στις 16:38)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης