Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μάνθος (Aenaon Markets): Στενεύουν τα περιθώρια – Αναμένεται κίνηση διαφυγής στο ΧΑ

tags :
Μάνθος (Aenaon Markets): Στενεύουν τα περιθώρια – Αναμένεται κίνηση διαφυγής στο ΧΑ
Αφού η μεσοπρόθεσμη τοξοειδής τάση παραμένει καθοδική από τις αρχές του 2018 τον πρώτο λόγο έχει η πτωτική διαφυγή
Επί ένα τρίμηνο ο Γενικός Δείκτης παραμένει αδύναμος κάτω από τις 660 μονάδες προσπαθώντας με μια πλάγια σταθεροποιητικά σαθρή κίνηση να αποφύγει τη διολίσθηση κάτω από το ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων, σημειώνει στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο για την αγορά, ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης στην Aenaon Markets, Απόστολος Μάνθος.
Τα χρονικά όμως περιθώρια της πλάγιας αυτής κίνησης αρχίζουν και στενεύουν επικίνδυνα πιέζοντας προς την εκδήλωση μιας άμεσης κίνησης διαφυγής στις επόμενες συνεδριάσεις.
Μιας που η μεσοπρόθεσμη τοξοειδής τάση παραμένει καθοδική από τις αρχές του 2018 το πρώτο λόγο έχει η πτωτική διαφυγή βάζοντας ως στόχο την περιοχή στήριξης των 570 μονάδων, αναφέρει ο κ.Μάνθος.
Αλλαγή του πτωτικού σεναρίου θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο με ένα ισχυρό ανοδικό πάτημα πάνω από το επίπεδο των 660 μονάδων χαρακτηρίζοντας έτσι τον τρίμηνο σταθεροποιητικό σχηματισμό ως διαγραμματικό «μάζεμα» των όποιων ρευστοποιήσεων.
Η κίνηση αυτή παρόλο που έχει το μικρότερο ποσοστό επίτευξης εάν αποτυπωθεί με επιτυχία μπορεί να ανοίξει πεδίο επαφής με την περιοχή των 707 μονάδων αλλάζοντας έτσι άρδην τα μέχρι τώρα καθοδικά δεδομένα.
Μέχρι τότε όμως ο δρόμος παραμένει καθοδικός και ολισθηρός, τονίζει ο αναλυτής.
Προσπάθεια αντίστασης και απεμπλοκής από τη μεσοπρόθεσμη καθοδική ρότα του καναλιού “Q” επιχειρεί τους τελευταίους μήνες ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 ισορροπώντας ανάμεσα στα δύο επίπεδα των 1710 και 1570 μονάδων. Ισχυρή τμήση της άνω πλευράς του καναλιού στις 1728 με 1710 μονάδες θα μπορούσε να αλλάξει σημαντικά τα διαγραμματικά δρώμενα τονώνοντας την ανοδική σκέψη για τις 1800 μονάδες.
Στατιστικώς πάντως τέτοιοι σχηματισμοί που εμπεριέχουν πλάγια κίνηση μέσα σε κανάλι τάσης καταλήγουν σε βίαιη αποδέσμευση προς την πλευρά της τάσης δηλαδή στη προκειμένη περίπτωση προς την περιοχή των 1520 μονάδων.
Τέλος, δίχως σημάδια διαγραμματικής «ανάστασης» ο Τραπεζικός Δείκτης συνεχίζει την κατηφορική του πορεία προς τη Fibo στήριξη των 350 μονάδων ακολουθώντας πιστά από τις αρχές του Σεπτέμβρη τον αποτυπωμένο καθοδικό δίαυλο στο εβδομαδιαίο διάγραμμα τιμών. Χαρακτηριστική είναι δε η συμπεριφορά του δείκτη μετά και τη καταστρατήγηση των 604 μονάδων, καθώς παρουσιάζει τους αγοραστές σα να έχουν στην κυριολεξία κατεβάσει τα χέρια.
Εδώ για να μπορέσουμε να πούμε ότι κάτι αρχίζει και «κινείται» θα πρέπει ο δείκτης να πραγματοποιήσει ένα εντυπωσιακό ανοδικό άλμα προς το επίπεδο των 470 μονάδων, καταλήγει ο κ.Μάνθος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης