Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Οι τράπεζες στο επίκεντρο λόγω των δηλώσεων Δραγασάκη – Υποχώρηση περιμένουν οι αναλυτές

tags :
ΧΑ: Οι τράπεζες στο επίκεντρο λόγω των δηλώσεων Δραγασάκη – Υποχώρηση περιμένουν οι αναλυτές
Οι επενδυτές σταδιακά θα στρέφουν το ενδιαφέρον τους στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τετάρτου τριμήνου οι οποίες ξεκινούν στις 14 Φεβρουαρίου
 
Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ.Δραγασάκη, σύμφωνα με τις οποίες «αν δεν είμαστε προσεκτικοί, μπορεί να οδηγηθούμε σε νέα μέτρα με τις τράπεζες να οδηγούνται σε νέες αυξήσεις κεφαλαίου τις οποίες θα κληθούν να καλύψουν οι Έλληνες φορολογούμενοι, θα επισκιάσουν τη σημερινή συνεδρίαση στο ΧΑ.
Οι επενδυτές γνωρίζουν εδώ και μήνες βέβαια ότι οι τράπεζες χρειάζονται νέα κεφάλαια και πως η διαδικασία εξυγίανσης προχωράει με μεγάλες καθυστερήσεις, γι΄ αυτό και οι αποτιμήσεις των μετοχών έχουν κατακρημνιστεί τους τελευταίους μήνες.  
Ωστόσο, όταν υπάρχουν δηλώσεις από επίσημα χείλη και μάλιστα από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα.
Έτσι οι αναλυτές για σήμερα εκτιμούν ότι η πίεση στις τραπεζικές μετοχές θα διατηρηθεί και θα επηρεάσει συνολικά την αγορά.
Το βλέμμα θα είναι στραμμένο και στην πορεία των διεθνών αγορών, έτσι δεν αποκλείεται η πτώση που αναμένεται να επηρεάσει και την εγχώρια αγορά.
 
Euroxx
Περιμένουμε οι τράπεζες να παραμείνουν υπό πίεση λόγω των αρνητικών ειδήσεων από το εσωτερικό.
 
Eurobank
Η αγορά είναι πιθανό σήμερα να ακολουθήσει την τάση των διεθνών αγορών και να ανοίξει χαμηλότερα σήμερα.
 
Beta
Καθώς ο Φεβρουάριος ξεκινάει σήμερα, οι επενδυτές πιθανότατα να εστιάσουν στα εταιρικά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο με την πρώτη ανακοίνωση να αναμένεται στις 14 Φεβρουαρίου.
Σε αυτό το πλαίσιο περιμένουμε το επιλεκτικό ενδιαφέρον να διατηρηθεί και την εγχώρια αγορά να κρατηθεί στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης