Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η άνοδος για τον χρυσό στον απόηχο Fed - Στο +0,97% και τα 1.322,65 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Συνεχίζεται η άνοδος για τον χρυσό στον απόηχο Fed - Στο +0,97% και τα 1.322,65 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου παραμένει πάνω από τη ζώνη των 1.300 δολ. ανά ουγγιά για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα
Σημαντική άνοδο καταγράφει σήμερα Πέμπτη (31/1) ο χρυσός, στον απόηχο της πρώτης συνεδρίασης της Federal Reserve για το 2019, παραμένοντας πάνω από τη ζώνη των 1.300 δολ. ανά ουγγιά για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,97% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.322,65 δολ. ανά ουγγιά, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο των τελευτίων οκτώ μηνών.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ το αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,05% στις 94,98 μονάδες, μετά τη σημαντική πτώση που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς η Federal Reserve διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της.
Κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα δήλωσε ότι θα είναι «υπομονετική» στη διαδικασία αύξησης επιτοκίων το τρέχον έτος, επικαλούμενη αυξανόμενη αβεβαιότητα σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.
«Υπό το πρίσμα των παγκόσμιων οικονομικών και χρηματοπιστωτικών εξελίξεων και των περιορισμένων πιέσεων στον πληθρωισμό, η Επιτροπή θα είναι υπομονετική καθώς καθορίζει ποιες μελλοντικές προσαρμογές στον στόχο για το ποσοστό επιτοκίων θα είναι κατάλληλες ώστε να στηρίξουν αυτά τα αποτελέσματα», σχολίασε η Federal Reserve.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του 2019, η αξία του χρυσού έχει αυξηθεί κατά +2,2% γεγονός που οφείλεται κυρίως στην άνοδο των τελευταίων τεσσάρων ημερών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης