Τελευταία Νέα
Πολιτική

Zaev: Κανείς δεν μπορεί να μας αρνηθεί το δικαίωμα να είμαστε «Μακεδόνες»

tags :
Zaev: Κανείς δεν μπορεί να μας αρνηθεί το δικαίωμα να είμαστε «Μακεδόνες»
Οι αναφορές Zaev προκαλούν νευρικότητα στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία δέχεται επικρίσεις για το γεγονός ότι δεν αντιδρά
Να αποκαλεί «Μακεδονία» την ΠΓΔΜ και «μακεδονικό» τον λαό του, εξακολουθεί  ο πρωθυπουργός Zoran Zaev, παρά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, η οποία προβλέπει τη μετονομασία της γειτονικής χώρας σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».
Οι αναφορές Zaev προκαλούν νευρικότητα στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία δέχεται επικρίσεις για το γεγονός ότι δεν αντιδρά.
«Η Ελλάδα αποδέχτηκε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και κανίς δεν μπορεί πλέον να μας αρνηθεί το δικαίωμά να είμαστε “Μακεδόνες” που μιλούν τη “μακεδονική” γλώσσα σ' αυτό το έδαφος», δήλωσε ο Zaev σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό “Η1” της Βοσνίας Ερζεγοβίνης.
Ο Zaev δήλωσε υπερήφανος για τη «Μακεδονία», μία χώρα, για την οποία οι πρόγονοί μας πολέμησαν, και κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
H Συμφωνία των Πρεσπών προβλέπει ότι με την έγκριση του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ από την Ελλάδα, θα τεθούν αυτομάτως σε ισχύ και οι συνταγματικές αλλαγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης