Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: Δεν αποτελεί μονόδρομο η συγχώνευση με την Commerzbank

Deutsche Bank: Δεν αποτελεί μονόδρομο η συγχώνευση με την Commerzbank
Ο χρόνος τελειώνει για τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας
(upd) Για συγχώνευση με την Commerzbank έως τα μέσα του 2019 προετοιμάζεται η Deutsche Bank, σε περίπτωση αποτυχίας του πλάνου αναδιάρθρωσης, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, με πηγές της τράπεζας να απαντούν ότι είναι λανθασμένη η εντύπωση πως το deal αποτελεί μονόδρομο. 
Ο χρόνος τελειώνει για τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας.
Τα στελέχη της τράπεζας ετοιμάζονται για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δ΄τριμήνου 2018 την Παρασκευή και εκφράζουν ανησυχίες ότι το deal με την Commerzbank θα αποτελέσει μονόδρομο, στην περίπτωση που δεν έχει καταγραφεί σαφής βελτίωση.
Η τράπεζα έχει ήδη προειδοποιήσει ότι οι τελευταίοι μήνες του 2018 επηρεάστηκαν από την εισβολή της αστυνομίας στα κεντρική της Φρανκφούρτης, σε συνδυασμό με το δύσκολο περιβάλλον στις αγορές.
Για το τρίτο τρίμηνο του 2018, η τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 229 εκατ. ευρώ, υψηλότερα από τα 149 εκατ. ευρώ που ανέμεναν αναλυτές σε έρευνα του Reuters. Ωστόσο, η επίδοση ήταν κατά 65% χαμηλότερη από αυτή που είχε σημειώσει η τράπεζα ένα χρόνο πριν.
Ο διευθύνων σύμβουλος Christian Sewing, έχει απευθύνει έκκληση για υπομονή στην εφαρμογή του τρέχοντος σχεδίου αναδιάρθρωσης, το οποίο επικεντρώνεται στη μείωση του κόστους και στις προσπάθειες σταθεροποίησης του μεριδίου αγοράς.
Ωστόσο, οι χρόνιες αποτυχημένες προσπάθειες έχουν οδηγήσει σε μεγάλη πτώση των εσόδων της τράπεζας, η αντιστροφή της οποίας δεν κατέστη δυνατή.
Η μετοχή της Deutsche Bank δέχεται πιέσεις στον απόηχο των πληροφοριών, με την πτώση να φτάνει το 3%.
Η μετοχή της τράπεζας έχει αυξηθεί σχεδόν 13% από την αρχή του έτους, αλλά είναι μειωμένη κατά σχεδόν 50% το τελευταίο 12μηνο.
Τα τελευταία χρόνια, η Deutsche βρίσκεται με αρνητικό τρόπο στο προσκήνιο, από τους διακανονισμούς της με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έως τις αλλαγές στο μάνατζμεντ, τα αδύναμα κέρδη, τη συνεχή αναδιάρθρωση, τη φημολογία για συγχώνευσή της και τη μεγάλη πτώση της τιμής της μετοχής της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης