Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια ανοδικά λόγω βελτίωσης των ομολόγων

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια ανοδικά λόγω βελτίωσης των ομολόγων
ΑΓΟΡΑ: Ξεκίνησε ήπια ανοδικά. Η υποχώρηση των αποδόσεων στα ελληνικά ομόλογα είναι θετική εξέλιξη. Δηλαδή φανταστείτε με τι επιτόκια θα μπορούσαμε να δανειστούμε αν είχαμε κάνει και 5-6 πραγματάκια.

Το ΧΑ ανταποκρίνεται ήπια ανοδικά όπως αναμενόταν στη θετική αυτή εξέλιξη. Προφανώς και έχουν κι άλλα να σκεφτούν οι επενδυτές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έχουν να σκεφτούν πολλά εδώ οι επενδυτές, αλλά δικό τους θέμα. Η στήλη έχει εστιάσει στα καλά χαρτιά με επιβεβαιωμένα ισχυρά θεμελιώδη. Αν θέλαμε turnaround stories έχουμε αλλού να τα βρούμε.

Φυσικά και δεν μας αφήνει αδιάφορους αυτή η πτώση και θα μπορούσαμε να δούμε μία τεχνική αντίδραση ή να γίνει κάτι στη χώρα και να βελτιωθούν οι συνθήκες. Όμως το ρίσκο είναι μεγάλο.

Εκτίμησή μας είναι πως οι τράπεζες χρειάζονται πολλά δισ. ευρώ για να μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία. Αν τώρα γινόντουσαν αυξήσεις για να πάνε σε καλό σκοπό και όχι στη μαύρη τρύπα τα λεφτά θα ήταν θετικό.

Δυστυχώς όμως τα πάντα καθυστερούν σε αυτή τη χώρα, άρα οι αυξήσεις όταν γίνουν, γιατί και αυτές θα τις πάνε τελευταία στιγμή θα πάνε στη γνωστή μαύρη τρύπα τα κεφάλαια.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Βγάζει αντίδραση και η κίνησή της μαζί με αυτή της Εθνικής Τράπεζας βοηθούν το κλίμα. Έχουν άνοδο άνω του 2% με τη Eurobank και την Alpha Bank να έχουν κάτω από 1% άνοδο.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Ξανά υψηλός ο όγκος στο άνοιγμα. Άλλαξαν χέρια 40 χιλ. τεμάχια και η μετοχή είναι στα 7,40 ευρώ με άνοδο 3,35% και αποτίμηση 517 εκατ. ευρώ.

LAMDA: Όταν μιλάμε για κυβερνητικές καθυστερήσεις εδώ είναι η πεμπτουσία της αναβολής. Δηλαδή μιλάμε για ένα έργο που θα ήταν κόσμημα για την Ελλάδα και οι άνθρωποι προτιμούν να είναι η περιοχή κλειστή και μπάζα.

Τι να πούμε; Η μετοχή βολοδέρνει γύρω από τα 6 ευρώ και περιμένει τον καταλύτη ήτοι το ΟΚ για το Ελληνικό. Στα 6,07 ευρώ λίγο μετά το άνοιγμα με 12 χιλ. τεμάχια όγκο.

MOTOR OIL: Στις 77 χιλ. τεμάχια ο όγκος 33 λεπτά μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης. Πάντως όποτε βλέπουμε μεγάλο όγκο ακολουθούν και ανακοινώσεις για πωλήσεις μετοχών από το βασικό μέτοχο.

Βέβαια, αυτές οι πωλήσεις δεν έχουν επηρεάσει αρνητικά τη μετοχή που βρίσκεται γύρω από τα 22 ευρώ και με αποτίμηση 2,43 δισ. ευρώ

ΑΛΟΥΜΥΛ: Η εταιρεία είναι στο «περίμενε» από τις τράπεζες. Έχει ζητήσει παράταση της συμφωνίας αναστολής και περιμένει απάντηση εδώ και μέρες. Έχει ζητήσει παράταση για 3 μήνες.

Και λογικό μας φαίνεται. Τι να κάνει βρε τραπεζίτες ο ένας μήνας; Δηλαδή τι θα έλυνε; Με τέτοιες λογικές από τις τράπεζες λογική μας φαίνεται η πορεία τους στο ταμπλό.

Κατά τα λοιπά προχωράει ο έλεγχος από την εταιρεία που έχουν διορίσει οι τράπεζες. Όπως γράφαμε στο ρεπορτάζ μας η εταιρεία θα ήθελε ρύθμιση δανείων και να συνεχίσει μόνη της χωρίς στρατηγικό.

ΠΕΡΣΕΥΣ: Στο περίμενε και εδώ οι επενδυτές. Αναμένουν να προχωρήσει η εξαγορά της Σελόντα και της Νηρεύς να γίνουν οι δημόσιες προτάσεις για να δουν τι θα γίνει και με τη δική της περίπτωση.

Εκτίμησή μας είναι πως όλα είναι ανοικτά. Δηλαδή μπορεί να γίνει αλλά και μπορεί να μη γίνει δημόσια πρόταση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης