Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -4,3% οι λιανικές πωλήσεις της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Δεκέμβριο 2018

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -4,3% οι λιανικές πωλήσεις της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Δεκέμβριο 2018
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις της Γερμανίας υποχώρησαν κατά -2,1%
Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία για τον Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (31/1) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, προακλώντας ανησυχίες για τις καταναλωτικές δαπάνες της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρωζώνη.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν «βουτιά» της τάξεως του -4,3% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν η πτώση να περιοριστεί στο -0,6%
Παράλληλα σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις της Γερμανίας υποχώρησαν κατά -2,1%, με την Destatis να αναφέρει ότι υπήρξαν συνολικά 24 ημέρες κατά τις οποίες καταστήματα ήταν ανοιχτά τόσο τον Δεκέμβριο του 2017 όσο και τον Δεκέμβριο του 2018.
Σύμφωνα με τη Destatis, η μηνιαία πτώση των λιανικών πωλήσεων ήταν η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από το 2007, και οφείλεται κυρίως στην ισχυρή άνοδο που καταγράφηκε τον Νοέμβριο.
Σημειώνεται ότι τα παραπάνω στοιχεία έρχονται μία μέρα μετά τα αποτελέσματα του ινστιτούτου GfK για την καταναλωτική εμπιστοσύνη, τα οποία έδειξαν άνοδο του καταναλωτικού κλίματος για τον ερχόμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης