Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Λόγω Καλογρίτσα εκτός ο Τσάδαρης από την Attica bank ζητάει 500 χιλ αποζημίωση – Ο Ρουμελιώτης παραμένει Πρόεδρος

Λόγω Καλογρίτσα εκτός ο Τσάδαρης από την Attica bank ζητάει 500 χιλ αποζημίωση – Ο Ρουμελιώτης παραμένει Πρόεδρος
Εάν φύγει ο Πρόεδρος θα φύγει και ο διευθύνων σύμβουλος ή θα μείνουν και οι δύο....οπότε πρυτανεύει η λογική και Πρόεδρος και CEO θα παραμείνουν στην Attica bank
Σήμερα 31 Ιανουαρίου 2019 συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica bank με βασικό αντικείμενο την υπόθεση Καλογρίτσα.
Να τονιστεί όπως έχει αποκαλύψει το bankingnews η Attica bank χρηματοδότησε τον επιχειρηματία Καλογρίτσα με συνολικά δάνεια 119 εκατ έναντι 25 εκατ εξασφαλίσεων για τις οποίες υπάρχουν πολλά ερωτηματικά εάν η πραγματική τους αποτίμηση είναι 25 εκατ.
Η Attica bank αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για σκάνδαλο πραγματοποίησε εσωτερικό έλεγχο και κατέληξε σε πόρισμα το οποίο ρίχνει ευθύνες σε 13 στελέχη της τράπεζας με προεξάρχοντα τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Αθανάσιο Τσάδαρη.
Στο διοικητικό συμβούλιο σήμερα 31 Ιανουαρίου δεν θα παρθούν αποφάσεις ούτε θα υπάρξει εισήγηση του αρμόδιου οργάνου για τις ποινές που θα προταθούν γιατί ορισμένα από τα 13 στελέχη που έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις πήραν προθεσμία.
Έτσι θα συγκληθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα μάλλον 6 ή 7 Φεβρουαρίου 2019 ώστε να παρουσιαστεί η τελική εισήγηση για τις ποινές που θα επιβληθούν.
Η τράπεζα αναζητάει ένα εξιλαστήριο θύμα και αυτό έχει βρεθεί στο πρόσωπο του Θανάση Τσάδαρη του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Attica bank… ο οποίος στους διαδρόμους της τράπεζας λέει «δεν θα είναι το θύμα ο Τσάδαρης».
Υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν η διοίκηση της Attica bank να έχει προτείνει στον Τσάδαρη να αποχωρήσει από την τράπεζα παίρνοντας αποζημίωση 300 χιλιάδες ευρώ.
Ο ίδιος ζητάει 500 χιλιάδες ευρώ αλλά ακόμη δεν έχει υπάρξει κάποια συμφωνία.
Το βασικό ερώτημα είναι ο Πρόεδρος της Attica bank Π. Ρουμελιώτης αποκάλυψε το σκάνδαλο της υπόθεσης δανειοδότησης Καλογρίτσα…και ο Γιάννης Στουρνάρας ο διοικητής της ΤτΕ προσπαθεί παρασκηνιακά να τον καθαρίσει…
Το βασικό θέμα είναι μπορεί αυτό να γίνει θα είναι σαν ο Στουρνάρας να προσπαθήσει να συγκαλύψει την υπόθεση Καλογρίτσα στην Attica bank.
Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι ενώ ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης επιχειρεί να αντικαταστήσει τον Ρουμελιώτη άλλοτε από την Κερασίνα Ραυτοπούλου – παλαιό στέλεχος της Αγροτικής τράπεζας – άλλοτε με την Μαρίκα Φραγκάκη επίσης του περιβάλλοντος Δραγασάκη…παρενέβη ο Τσίπρας ο Πρωθυπουργός και ζήτησε να κλείσει η υπόθεση…
Ωστόσο ούτε η Ραυτοπούλου, ούτε η Φραγκάκη μπορούν να αναλάβουν την θέση του Προέδρου της Attica bank.

Οπότε διοικητικές αλλαγές σε επίπεδο Προέδρου και Διευθύνοντος συμβούλου στην Attica bank δεν θα υπάρξουν…για το ορατό μέλλον.
Το βασικό ερώτημα που εγείρεται είναι… ο Τσάδαρης και οι άλλοι 12 που εμπλέκονται κινήθηκαν ερήμην της διοίκησης;
Π.χ. ο Θεόδωρος Πανταλάκης ως διευθύνων σύμβουλος δεν γνώριζε έγιναν όλα ερήμην του;

Στην Attica bank πρέπει να ξεκαθαριστεί το εξής.
Εάν φύγει ο Πρόεδρος θα φύγει και ο διευθύνων σύμβουλος ή θα μείνουν και οι δύο.
Εν τω μεταξύ οι σχέσεις Πανταλάκη – Ρουμελιώτη έχουν κάπως βελτιωθεί και οι εντάσεις έχουν εκτονωθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης