Διεθνή

Κοντά σε υψηλά 8 μηνών παρέμεινε ο χρυσός εν όψει Fed - Οριακή άνοδος στα 1.315,50 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Κοντά σε υψηλά 8 μηνών παρέμεινε ο χρυσός εν όψει Fed - Οριακή άνοδος στα 1.315,50 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του συμβολαίου Απριλίου σημείωσε οριακή άνοδο κατά 30 σεντς, στα 1.315,50 δολ. ανά ουγγιά
Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων οκτώ μηνών παρέμεινε σήμερα (30/1/2019) ο χρυσός, καθώς οι επενδυτές ανέμεναν τις αποφάσεις της ανακοινώσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) για τη νομισματική πολιτική.
Η Fed δεν θα ανακοινώσει σήμερα αλλαγές στη νομισματική της πολιτική, ενώ πολλοί πιστεύουν ότι θα επισημάνει ότι θα παραμείνει υπομονετική και ότι θα αξιολογεί τα δεδομένα που έρχονται για την αμερικανική οικονομία.
Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν τις δηλώσεις του προέδρου της Fed, Jerome Powell, προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής, αλλά και τον ρυθμό στον οποίο η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να συρρικνώνει τον ισολογισμό της.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται και οι εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Πεκίνο, καθώς ο Κινέζος αντιπρόεδρος, Liu He, βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να πραγματοποιήσει συναντήσεις με Αμερικανούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου και του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump.
Η τιμή του συμβολαίου Απριλίου σημείωσε οριακή άνοδο κατά 30 σεντς, στα 1.315,50 δολ. ανά ουγγιά.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε σήμερα με άνοδο μικρότερη του 0,1% ή 1 δολ., στα 1.309,90 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, στο 1,145 δολ., ενώ η στερλίνα σημειώνει άνοδο 0,2% σε σχέση με το αμερικανικό νόμισμα, στο 1,310 δολ.
Σημειώνεται ότι η πτώση του δολαρίου τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Ώθηση στην στερλίνα προσέφεραν οι εξελίξεις γύρω από το Brexit.
Το βρετανικό κοινοβούλιο υπερψήφισε χθες δύο τροπολογίες, με τις οποίες αφενός ζητείται η επαναδιαπραγμάτευση του λεγόμενου «backstop», δηλαδή της δικλείδας ασφαλείας για το ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων, αφετέρου απορρίπτεται μια έξοδος από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, τόνισε ότι θα ζητήσει από την ΕΕ νομικά δεσμευτικές αλλαγές στη συμφωνία αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, κάτι όμως που οι Ευρωπαίοι ηγέτες απορρίπτουν κατηγορηματικά.
Την ίδια ώρα, πιέσεις στο δολάριο άσκησαν και τα απογοητευτικά στοιχεία για την αμερικανική αγορά κατοικίας.
Τα εκκρεμή συμβόλαια πώλησης κατοικιών κατέγραψαν πτώση για δωδέκατο συνεχόμενο μήνα τον Δεκέμβριο του 2018, υποχωρώντας μάλιστα σε χαμηλό σχεδόν πέντε ετών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης