Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Κόντρα στους short, η Eurobank υπεραποδίδει στο ΧΑ μετά το deal με τη Grivalia

tags :
Κόντρα στους short, η Eurobank υπεραποδίδει στο ΧΑ μετά το deal με τη Grivalia
Η άνοδος της Eurobank γίνεται κόντρα και στην τάση του κλάδου, η οποία είναι καθαρά πτωτική, με τον κλαδικό να έχει σημειώσει απώλειες 11,1%
Την ώρα που ο τραπεζικός κλάδος συνεχίζει να σφυροκοπάται χρηματιστηριακά, η μόνη που έχει διασωθεί το τελευταίο δίμηνο είναι η μετοχή της Eurobank.
Μάλιστα, η άνοδος του 11% που σημειώνει η Eurobank από τις 23 Νοεμβρίου (έναντι +5,4% του ΓΔ), όταν και ανακοινώθηκε το deal με την Grivalia, έχει πραγματοποιηθεί σε μια περίοδο που τα γνωστά funds Oceanwood και Lansdowne αυξάνουν τις θέσεις short στη μετοχή.
Παράλληλα, αυτή η άνοδος γίνεται κόντρα και στην τάση του κλάδου, η οποία είναι καθαρά πτωτική, με τον κλαδικό να έχει σημειώσει απώλειες 11,1%.
Σημαντικά κερδισμένη εμφανίζεται και η Grivalia, όπως φαίνεται και στο παρακάτω διάγραμμα:

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η συγχώνευση της Eurobank με την Grivalia, προσθέτει 210 μβ στα κεφάλαια κάνοντας τη Eurobank την τράπεζα με τα υψηλότερα συνολικά κεφάλαια στην Ελλάδα.
Μετά τη συγχώνευση θα υπάρξει τιτλοποίηση NPEs 7 δισ. που αφαιρούνται από τον ισολογισμό της τράπεζας και μεταφέρονται σε εταιρεία ειδικού σκοπού (SPV), που εκδίδει ομόλογα.
Επίσης, θα δημιουργηθεί νέα εταιρεία (Eurobank ΑΕ) στην οποία μεταφέρεται όλο το υπόλοιπο ενεργητικό και παθητικό της τράπεζας και ο αναβαλλόμενος φόρος (DTC).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης