Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Ενισχύθηκαν κατά +1,3% οι λιανικές πωλήσεις, σε ετήσια βάση, τον Δεκέμβριο του 2018

Ιαπωνία: Ενισχύθηκαν κατά +1,3% οι λιανικές πωλήσεις, σε ετήσια βάση, τον Δεκέμβριο του 2018
Η αύξηση των λιανικών πωλήσεων στην Ιαπωνία αποδείχθηκε μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Περαιτέρω άνοδο σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ιαπωνία για τον Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (30/1) στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας της χώρας, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις της Ιαπωνίας αυξήθηκαν κατά +1,3% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2017, έναντι ετήσιας ανόδου +1,4% τον Νοέμβριο, την ίδια στιγμή που οι αναλύτες προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στο +0,8%.
Η οριακή επιβράδυνση στις συνολικές πωλήσεις οφείλεται κυρίως στον τομέα των καυσίμων, όπου σημειώθηκε ετήσια άνοδος της τάξεως του +4,2% ενώ αντίθετα σημειώθηκε επιτάχυνση στις πωλήσεις ειδών ένδυσης και εξαρτημάτων σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, και συγκεκριμένα κατά +4,1% και +4,4% αντίστοιχα.
Παράλληλα, σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε κατά 0,8 μονάδες για τον Ιανουάριο του 2019, στις 41,9 μονάδες συνολικά, ενώ το συνολικό επίπεδο διαβίωσης σημείωσε πτώση κατά 0,5 μονάδες σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο, στις 40,1 μονάδες συνολικά.
Ο δείκτης που αφορά τον ρυθμό αύξησης εισοδήματος υποχώρησε κατά 0,3 μονάδες, στις 41,4 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η μηνιαία πτώση για τον δείκτη που σχετίζεται με την απασχόληση, και συγκεκριμένα κατά 1,5 μονάδες, στις 44,3 μονάδες συνολικά.
Όσον αφορά την πρόθεση των καταναλωτών της Ιαπωνίας να προχωρήσουν σε αγορά διαρκών αγαθών, σημειώθηκε πτώση κατά 1,1 μονάδες σε μηνιαία βάση, στις 41,7 μονάδες συνολικά.
Η έρευνα της Υπηρεσίας σημείωσε ότι το 84,1% των ερωτηθέντων αναμένει αύξηση των τιμών κατά τους επόμενους μήνες, ποσοστό αυξημένο κατά 0,9 σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης