Τελευταία Νέα
Speculator

Η «δύσκολη άσκηση» για την πώληση της Forthnet και ο στόχος του Μαρτίου 2019

tags :
Η «δύσκολη άσκηση» για την πώληση της Forthnet και ο στόχος του Μαρτίου 2019
Που βρίσκεται η διαπραγμάτευση μεταξύ τραπεζών και Vodafone - Wind
Σε θετικό κλίμα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις των τραπεζών με το σχήμα Vodafone-Wind που είναι ο προτιμητέος επενδυτής για την Forthnet μετά την διαγωνιστική διαδικασία που έτρεξαν οι τράπεζες μέσω της Nomura.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το αρχικό όριο που είχε τεθεί για ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων στα τέλη Ιανουαρίου θα μετατεθεί καθώς η «άσκηση είναι δύσκολη» τόσο για τις τράπεζες όσο και για τους υποψήφιους αγοραστές της εταιρίας.
Το μείζον ζήτημα είναι η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εταιρία και απαιτεί ιδιαίτερα λεπτούς νομικούς και οικονομικούς χειρισμούς ώστε να υπάρξει ξεκάθαρη λύση.
Ωστόσο είναι σαφές ότι υπάρχει βούληση και από τις δύο πλευρές ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία καθώς οι μεν τράπεζες δεν θέλουν νέα επιβάρυνση και επιχειρούν να περιορίσουν τη βέβαιη ζημία που έχουν υποστεί ενώ το σχήμα Vodafone-Wind επιθυμεί να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η διαδικασία και η επένδυση που θα γίνει να καταστεί αποδοτική.
Πηγές που είναι σε γνώση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης αναμένουν ότι η συμφωνία θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως το Μάρτιο και στη συνέχεια θα ξεκινήσει ένας μαραθώνιος εταιρικών και νομικών ενεργειών καθώς και η παροχή εγκρίσεων ώστε η ολοκλήρωση του deal να γίνει πριν από το τέλος του 2019. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας όμως είναι σαφές ότι θα θέσει σε άλλη τροχιά την εταιρία καθώς θα έχει καθοριστεί ο οδικός χάρτης διάσωσής της.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης