Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Γιατί ακυρώθηκε ο πλειστηριασμός της εταιρείας Τοξότης του Καλογρίτσα

Γιατί ακυρώθηκε ο πλειστηριασμός της εταιρείας Τοξότης του Καλογρίτσα
Το συνολικό ποσό οφειλής έφθανε τις 374.666,56 ευρώ μαζί με τις προσαυξήσεις
Στο παραπέντε ακυρώθηκε ο πλειστηριασμός περιουσιακών στοιχείων της «Τοξότης Ανώνυμος Τεχνική, Ναυτιλιακή, Εμπορική Βιομηχανική και Τουριστική Εταιρεία» του γνωστού επιχειρηματία κ. Χρήστου Καλογρίτσα.
Η εταιρεία «Τοξότης» γνωστή πλέον στο πανελλήνιο για τη συμμετοχή της στο τηλεοπτικό τοπίο, διεκδικώντας μία τηλεοπτική άδεια, που όμως δεν απέκτησε ποτέ.
Το θερμό καλοκαίρι του 2016 η εταιρεία του Χ. Καλογρίστα λόγω των άριστων σχέσεων που είχε με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,, κατάφερε να εξασφαλίσει εγγυητικές επιστολές που προήλθαν από την Attica Bank παρότι η εταιρεία εμφάνιζε υψηλό τραπεζικό δανεισμό.
Σήμερα η εταιρεία «Τοξότης του κ. Καλογρίτσα  κινδύνεψε να χάσει σημαντικό μέρος της κινητής περιουσίας εξαιτίας οφειλής που είχε στην εταιρεία με την επωνυμία ΜΠΕΤΟΦΙΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ.
Το συνολικό ποσό οφειλής έφθανε τις 374.666,56 ευρώ μαζί με τις προσαυξήσεις.
Η οικονομική απαίτηση δημιουργήθηκε τα δύο τελευταία χρόνια με τη διοίκηση της εταιρείας της «Τοξότης» να μη εξοφλείτο χρέος της προς την ΙΚΕ.
 Η λύση για την επισπεύδουσα εταιρεία ήρθε όταν δημοσιοποιήθηκε η ημερομηνία πλειστηριασμού πού ήταν η 30 Ιανουαρίου 2019 , προχωρώντας σε πολλαπλούς πλειστηριασμούς.
Ο συνολικός τους αριθμός έφθανε σε 48 για να ικανοποιηθεί η οικονομική απαίτηση της ΙΚΕ έναντι στην «Τοξότης».   
Η  εταιρεία του κ. Χ. Καλογρίτσα θα έχανε στην πράξη σχεδόν το σύνολο των αυτοκινήτων της και των βαρέων οχημάτων που ήταν αναγκαία για τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας.
Ανάμεσα στην πραμάτεια της «Τοξότης» που θα έβγαιναν στο σφυρί ήταν μηχανήματα απαραίτητα για την εκτέλεση κατασκευαστικών έργων.
Μεταξύ αυτών ήταν: Μηχάνημα Έργου μάρκας CATERPILLAR τύπος 438D με εκτιμηθείσα αξία στο ποσό των 14.000 ευρώ, με την τιμή πρώτης προσφοράς: τα δύο τρίτα (2/3) της εκτιμήσεως, δηλαδή το ποσό των 9.333,33 ευρώ.
Μπετονιέρα μάρκας ΜΑΝ τύπος 32-293, αξίας 12.000,00 ευρώ και η τιμή πρώτης προσφοράς: τα δύο τρίτα (2/3) της εκτιμήσεως, δηλαδή το ποσό των 8.000,00 ευρώ.
Φορτηγό μάρκας MERCEDES, αριθμός πινακίδας συνολικής αξίας 10.000,00 ευρώ και η τιμή πρώτης προσφοράς ήταν 6.666,66 ευρώ. Περίπου 30 αυτοκίνητα της εταιρείας είχαν  κατασχεθεί και ήταν έτοιμα προς πώληση.
Το ενδιαφέρον ήταν σημαντικό καθώς οι προσφερόμενες τιμές ήταν δελεαστικές.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr   
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης