Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά 7 μηνών ο χρυσός - Άνοδος 0,5% στα 1.315,20 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε υψηλά 7 μηνών ο χρυσός - Άνοδος 0,5% στα 1.315,20 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε με άνοδο 0,5% ή 5,90 δολ., στα 1.315,20 δολ. ανά ουγγιά
Με νέα κέρδη έκλεισε σήμερα (29/1/2019), για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, ο χρυσός, ανερχόμενος σε υψηλά επτά μηνών, καθώς οι γεωπολιτικές ανησυχίες έστρεψαν τους επενδυτές στην ασφάλεια του πολύτιμου μετάλλου.
Τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται στον νέο γύρο εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ.
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης προχώρησε σε δύο κατηγορίες σε βάρος της Huawei Technologies για παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων εναντίον του Ιράν και για κλοπή εμπορικών μυστικών από την T-Mobile.
Η παραπάνω εξέλιξη αναμένεται να επηρεάσει τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, οι οποίες ξεκινούν αύριο (30/1), με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών να τονίζει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν προσδοκίες για την επίτευξη συμφωνίας κατά την τρέχουσα εβδομάδα.
Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται επίσης στην πρώτη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακή Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) για το 2019.
Η Fed δεν αναμένεται να προβεί σε αλλαγές της νομισματικής της πολιτικής, ωστόσο επενδυτές και αναλυτές θα παρακολουθήσουν τη «γλώσσα» της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, ώστε να προσπαθήσουν να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της.
Την ίδια ώρα, παραμένει η πολιτική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ, μετά τις απειλές του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, ότι θα επιβάλει νέο shutdown εάν δεν υπάρξει μία «δίκαιη συμφωνία» με το Κογκρέσο.
Επιπλέον, αβεβαιότητα παραμένει γύρω από το Brexit.
Η Βουλή των Κοινοτήτων στη Βρετανία ετοιμάζεται να ψηφίσει απόψε σειρά τροπολογιών στη συμφωνία του Brexit, στο πλαίσιο της προσπάθειας της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, να κερδίσει την υποστήριξη των βουλευτών.
Το βρετανικό κοινοβούλιο θα έχει την ευκαιρία να ψηφίσει εκ νέου για τη συμφωνία στις 13 Φεβρουαρίου.
Στην ομιλία της στη Βουλή, η May δήλωσε σήμερα ότι θέλει να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit, προκειμένου να εξασφαλίσει «σημαντικές» αλλαγές, με Ευρωπαίο διπλωμάτη να «απαντά» άμεσα και να απορρίπτει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 0,5% ή 5,90 δολ., στα 1.315,20 δολ. ανά ουγγιά.
Η τιμή του συμβολαίου Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο 0,5% ή 5,80 δολ., στα 1.308,90 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφει το δολάριο, με τον δείκτη δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- να ενισχύεται κατά 0,1% στις 95,8 μονάδες.
Οι επενδυτές αναμένουν αύριο και τα στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2018, ενώ την Παρασκευή (1/2) αναμένεται να δημοσιευθούν τα στοιχεία Ιανουαρίου για την απασχόληση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης