Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κλείσιμο σε υψηλό ημέρας με «μαστίγωμα» στις δημοπρασίες

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κλείσιμο σε υψηλό ημέρας με «μαστίγωμα» στις δημοπρασίες
ΑΓΟΡΑ: Τη φύλαγαν για το τέλος. Έχουν βρει τον τρόπο άλλωστε. Μαστιγώνουν δυο-τρεις μετοχές και ανεβάζουν την αγορά. Ή και το αντίστροφο.

Πάντως είχε λόγο να ενισχυθεί σήμερα το ΧΑ λόγω του ομολόγου. Μάζεψε 2,5 δισ. ευρώ το κράτος και άρχισε τα πανηγύρια ο κ.Τσακαλώτος λες και τα πήραμε τσάμπα.

Φυσικά και μπροστά σε αυτά τα επιτόκια που βλέπαμε αυτό είναι καλό αλλά η χώρα πρέπει να μπει στην κανονικότητα. Δεν είναι κανονικότητα ότι βγήκαμε από τα μνημόνια.

Κανονικότητα θα είναι να βγούμε και να δανειστούμε με 1% ή 2% στην πενταετία. Αν είχαμε κάνει αυτά που έπρεπε ίσως και να το είχαμε πετύχει.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Γι΄ αυτό και δεν ενθουσιάστηκαν οι επενδυτές στο ΧΑ. Με ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Eurobank, Jumbo και Μυτιληναίος ήρθε η άνοδος. Οι τράπεζες είχαν μικτή εικόνα.

Ο τζίρος και πάλι χαμηλός, λίγο πάνω από τα 30 εκατ. ευρώ ο καθαρός. Τώρα βέβαια θα μου πείτε κάνει 5 εκατ. τεμάχια όγκο η Alpha Bank που παλιά ήταν 10 εκατ. ευρώ και τώρα είναι κάτω από 5 εκατ. ευρώ.

Παίζει και αυτό το ρόλο του δεν διαφωνούμε, αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Ο τζίρος είναι χαμηλός και οι επενδυτές λίγοι.

ΑΔΜΗΕ: Ξεχώρισε σήμερα με την άνω του 4% άνοδο και με υψηλό όγκο συναλλαγών. Αξίζει καλύτερα επίπεδα τιμών και περιμένουμε P/E για το 2018 λίγο πάνω από 10 φορές.

Με p/bv κάτω από 0,7 φορές απουσία δανεισμού και μερισματάκι αξίζει υψηλότερα επίπεδα.

MOTOR OIL: Ανεβαίνει η μετοχή, πουλάει ο βασικός μέτοχος. Στα 2,4 δισ. ευρώ η αποτίμηση.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Άλλαξαν χέρια 876 χιλ. τεμάχια και η μετοχή έγραψε υψηλό στα 1,4440 ευρώ και χαμηλό στα 1,3880 ευρώ για να κλείσει τελικά στα 1,3980 ευρώ.

Ο όγκος συναλλαγών στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις και ο τρόπος που κινείται η μετοχή στο ταμπλό μας δείχνει πως μάλλον πουλάει τα τελευταία κομμάτια ο κ.Κούτρας και συγκεκριμένα η κόρη του.

Επειδή το ποσοστό της είναι 1,1% δεν νομίζουμε πως θα γίνει ανακοίνωση αλλά ίσως να έχουμε ίδιο αγοραστή την Amber Capital, οπότε μπορεί να μάθουμε από εκεί.

FOURLIS: Έχει ηρεμήσει λίγο η μετοχή και δεν κάνει μεγάλους όγκους ούτε βλέπουμε μεγάλους πωλητές. Στα 4,30 ευρώ και στο -0,23% με 40 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 222 εκατ. ευρώ.

REDS: Στα 0,92 ευρώ με άνοδο 5,75% και όγκος 75 χιλ. τεμάχια. Μας αρέσει η κίνηση αφού την είχαμε εντοπίσει κοντά στα 0,75 ευρώ.

ΚΡΕΤΑ: Ασανσέρ σήμερα ο τίτλος. Στα 1,15 ευρώ το κλείσιμο και στο +6,38% αλλά με χαμηλό τα 0,9220 ευρώ και υψηλό τα 1,22 ευρώ. Η αποτίμηση στα 36,2 εκατ. ευρώ. Πάντως οι βασικοί μέτοχοι δεν φάνηκαν να θέλουν να κυνηγήσουν σήμερα την τιμή αν και δεν έβγαιναν και πολλά κομμάτια. 

ΕΚΤΕΡ: Στα 1,34 ευρώ και στο +4,69% με όγκο 80 χιλ. τεμάχια. Που είναι οι εποχές που ήταν λίγο κάτω από 1 ευρώ και δεν υπήρχαν αγοραστές!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Με αποτίμηση 94 εκατ. ευρώ και θυμόμαστε όταν την παρουσιάζαμε σε κάποια συγκριτικά στα 41 εκατ. ευρώ να μας ειρωνεύονται. Δεν πειράζει παιδιά, ξυδάκι…

CENTRIC: Πάει το «τούβλο». Πάνε οι 165 χιλ. τεμάχια που έβαζε εδώ και μέρες κάποιος επενδυτής στα 0,15 ευρώ αρχικά και μετά στα 1,1450 ευρώ.

Σιγά βέβαια την εντολή, αφού σε αξία τα 200 χιλ. τεμάχια περίπου που έκανε σήμερα δεν είναι καν 29 χιλ. ευρώ. Στα 0,1480 ευρώ το κλείσιμο με αποτίμηση 15 εκατ. ευρώ που παραμένει χαμηλή αν και την έχουμε εντοπίσει χαμηλότερα αρκετά.

GRIVALIA: Αύριο (30/1) η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου και μετά θα γίνει… τράπεζα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης