Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov: Παράνομες οι κυρώσεις των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα - Στηρίζουμε τον Maduro

Lavrov: Παράνομες οι κυρώσεις των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα - Στηρίζουμε τον Maduro
Όπως τόνισε, οι κυρώσεις αποτελούν μέρος της προσπάθειας των ΗΠΑ να σφετεριστούν τα κρατικά assets της Βενεζουέλας

 Παράνομες χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Sergei Lavrov, τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας.
Σύμφωνα με τον Lavrov, η Μόσχα θα προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα βήματα, προκειμένου να στηρίζει την κυβέρνηση του προέδρου της Βενεζουέλας Nicolas Maduro.
Όπως τόνισε, οι κυρώσεις αποτελούν μέρος της προσπάθειας των ΗΠΑ να σφετεριστούν τα κρατικά assets της Βενεζουέλας.
Χθες, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin ανακοίνωσε την επιβολη κυρώσεων ενάντια στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας, PDVSA.
Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ο Mnuchin τόνισε ότι η επιβολή κυρώσεων στην εταιρεία είναι απαραίτητη και ως μέτρο πίεσης, προκειμένου η κυβέρνηση Maduro να αποχωρήσει και τα ηνία της χώρας να αναλάμβει μία «νέα δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, η οποία πρώτα απ' όλα θα πατάξει τη διαφθορά».
Σημειώνεται ότι αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές ασκούσαν πιέσεις στον Trump να επιβάλλει κυρώσεις στην εταιρεία, καθώς μέσω αυτής «η κυβέρνηση Maduro κατορθώνει να επιβιώνει».
Όπως ανέφερε ο John Bolton, σύμβουλος του Trump για θέματα ασφαλείας, οι κυρώσεις επισήμως θα ανακοινωθούν την Τρίτη 29/1 και μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται το «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας αξίας 7 δισ. δολαρίων, ενώ αυτό το πάγωμα θα της στοιχήσει περί των 11 δισ. δολαρίων λόγω σφοδρών επιπτώσεων στις εξαγωγές της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης