Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Απομακρύνεται από τα χαμηλά τεσσάρων ετών η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιανουάριο 2019 - Στις 91 μονάδες ο δείκτης Insee

Γαλλία: Απομακρύνεται από τα χαμηλά τεσσάρων ετών η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιανουάριο 2019 - Στις 91 μονάδες ο δείκτης Insee
Τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Ανάκαμψη σημείωσε η καταναλωτκή εμπιστοσύνη στη Γαλλία για τον Ιανουάριο του 2019, μετά τα χαμηλά τεσσάρων ετών στα οποία βρέθηκε τον προηγούμενο μήνα, παραμένοντας ωστόσο χαμηλότερα σε σύγκριση με τον μέσο όρο των τελευταίων ετών.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Γαλλίας (INSEE) αυξήθηκε στις 91 μονάδες, έναντι 86 μονάδων τον Δεκέμβριο του 2018, οι οποίες και αποτέλεσαν το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2014.
Παράλληλα, τα στοιχεία της Insee αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στις 88 μονάδες.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία, υπήρξε ανάκαμψη στη δραστηριότητα των καταναλωτών, οι οποίοι αισθάνθηκαν ότι ήταν καλή περίοδος να προχωρήσουν σε αγορά αγαθών, καθώς τα καταστήματα της χώρας διατήρησαν τις πωλήσεις της Πρωτοχρονιάς.
Ωστόσο, η Insee σχολίασε ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης παρέμεινε χαμηλότερα σε σχέση με τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο των 100 μονάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης