Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καββαθάς (ΓΣΕΒΕΕ): Έξω από αυτά που περιμέναμε η εξαγγελία Τσίπρα για τον κατώτατο μισθό

Καββαθάς (ΓΣΕΒΕΕ): Έξω από αυτά που περιμέναμε η εξαγγελία Τσίπρα για τον κατώτατο μισθό
Σε 100 με 150 ευρώ κατά μέσο όρο το οικονομικό βάρος για τις επιχειρήσεις είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ
Την θέση ότι τα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την αύξηση του κατώτατου μισθού «ήταν έξω από αυτά που περιμέναμε» διατύπωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Καββαθάς.
«Η εξαγγελία Τσίπρα ήταν έξω από αυτά που περιμέναμε.
Περιμέναμε έως 7% και ανακοίνωσαν αύξηση 11%.
Πρόκειται για κατά 50% επιδιόρθωση της μείωσης κατά 22% του 2012.
Η εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας πρέπει να επανέλθει στα χέρια των κοινωνικών εταίρων και όχι να δουλεύει ως εργαλείο των κυβερνήσεων.
Είναι εκτός αρμοδιοτήτων της κυβέρνησης να ορίζει τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Καββαθάς, ο οποίος εκτίμησε ότι άνω του 15% των πρώην ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ θα δει αυξήσεις έως 200 ευρώ μηνιαίως στις εισφορές του» καθώς και ότι σε 100 με 150 ευρώ το μήνα κατά μέσο όρος θα πρέπει να υπολογίζεται το βάρος για τις επιχειρήσεις.
«Υπάρχει κίνδυνος να υπάρξει μείωση του προσωπικού γιατί αντιλαμβάνεστε ότι τα 150 ευρώ ανά εργαζόμενο πρέπει από κάπου να τα βρει η επιχείρηση.
Ή να πας σε ελαστικοποίηση της εργασίας» τόνισε ο κ.Καββαθάς, ο οποίος υποστήριξε πως θα πρέπει «να επανέλθει το αφορολόγητο στα 8.600 ευρώ γιατί όποια αύξηση δοθεί, θα χαθεί μέσα από τη φορολογία εισοδήματος των μισθωτών και δεν θα γίνει ο κύκλος στην αγορά που θα βοηθήσει».
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ ζήτησε να υπάρξει μείωση 1% του μη μισθολογικού κόστους αλλά και να λυθούν τα προβλήματα της υπεροφορολόγησης, της υπερχρέωσης επιχειρήσεων και νοικοκυριών και της χρηματοδότησης επιχειρήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης