Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Δεν αναμένονται περισσότερες «junk» εταιρείες στις ΗΠΑ, παρά την αύξηση των «ΒΒΒ»

tags :
Fitch: Δεν αναμένονται περισσότερες «junk» εταιρείες στις ΗΠΑ, παρά την αύξηση των «ΒΒΒ»
Η Fitch καθησυχάζει για την αύξηση τις περισσότερες αμερικανικές εταιρείες στην κλίμακα «ΒΒΒ»
Η σημαντική αυξημένη παρουσία των αμερικανικών εταιρειών στην κλίμακα «ΒΒΒ» (το όριο επενδυτικής και κερδοσκοπικής κλίμακας) δεν θα οδηγήσει σε περισσότερους «έκπτωτους αγγέλους» (οι εταιρείες που υποβαθμίζονται από επενδυτική σε μη επενδυτική κλίμακα), εκτιμά σε ανάλυσή της η Fitch Ratings.
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, ορισμένες από τις υποβαθμίσεις σε «ΒΒΒ» οφείλονται σε συγχωνεύσεις και εξαγορές, ενώ άλλες αποδίδονται σε αναβαθμίσεις προς αυτές τις βαθμίδες.
«Οι αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας λαμβάνουν υπόψη την οικονομική ευελιξία και την ενσωμάτωση ρεαλιστικών προβλέψεων για τις μελλοντικές λειτουργικές επιδόσεις, ωστόσο ενδέχεται να αλλάξουν λόγω σφαλμάτων διαχείρισης, απρόβλεπτων γεγονότων ή βαθύτερων από τις αναμενόμενων συνθηκών ύφεσης», σχολιάζεται.
Από το 2018, περίπου το ένα πέμπτο των εκδοτών «BBB» και «BBB-» παρουσίαζαν μόχλευση πάνω από τα πιθανά κατώτατα όρια υποβάθμισης, με τις περισσότερες να προέρχονται από τους κλάδους τροφίμων, ποτών, καπνικών, οικοδομικών υλικών και κατασκευών.
«Αναμένουμε ότι το ποσοστό αυτό θα μειωθεί στο 15% το 2019 και στο 5% το 2020.
Οι περισσότερες εταιρείες χαμηλής αξιολόγησης είναι σε θέση να διατηρήσουν την κάμψη, χάρη στην σχετικά σταθερή οικονομική ευελιξία», αναφέρεται.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης