Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Πρόταση μομφής από την αντιπολίτευση κατά του ακροδεξιού υπουργού Εσωτερικών

Αυστρία: Πρόταση μομφής από την αντιπολίτευση κατά του ακροδεξιού υπουργού Εσωτερικών
Πρόταση μομφής της αυστριακής αντιπολίτευσης κατά του ακροδεξιού υπουργού Εσωτερικών
Κοινή πρόταση μομφής κατά του Αυστριακού υπουργού Εσωτερικών Herbert Kickl, ο οποίος προέρχεται από το ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα των Ελευθέρων, πρόκειται να καταθέσουν στις 30/1 στην ολομέλεια της αυστριακής Βουλής, τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης.
Η πρόταση μομφής, την οποία ανακοίνωσε σήμερα (29/1) το απόγευμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος «Λίστα Τώρα», θα απευθύνεται στον επικεφαλής της κυβέρνησης, καγκελάριο Sebastian Kurz που προέρχεται από το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, αλλά θα έχει ως αντικείμενό της την αμφισβήτηση από τον Herbert Kickl της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τις «απαράδεκτες» θέσεις του για την σχέση πολιτικής και Δικαιοσύνης.
Νωρίτερα, από την πλευρά του, ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών, είχε επισημάνει πως ο υπουργός Εσωτερικών, στον ιδιαίτερα ευαίσθητο αυτόν τομέα, βρίσκεται σε λάθος θέση, «καθώς έχει προφανώς προβλήματα με το δημοκρατικό Κράτος Δικαίου».
Ο Georg Leichtfried απεύθυνε έκκληση προς του βουλευτές του Λαϊκού Κόμματος να συμπεριφερθούν ως δημοκράτες και όχι ως αποδέκτες διαταγών του περιβάλλοντος Kurz, και να υπερψηφίσουν την πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης για μομφή κατά του υπουργού Εσωτερικών.
Μόλις την περασμένη Παρασκευή, κριτική στον υπουργό Εσωτερικών για τις θέσεις του απέναντι στο Κράτος Δικαίου, είχε ασκήσει ο Αυστριακός ομοσπονδιακός Πρόεδρος Alexander Van der Bellen, ενώ την παραίτηση του Kickl είχε ζητήσει νωρίτερα η αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών.
Ο Αυστριακός Πρόεδρος επέκρινε ως «φυσικά τελείως απαράδεκτη» την αμφισβήτηση από τον υπουργό Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η οποία, όπως επισήμανε ο Alexander Van der Bellen αποτελεί βάση της Δεύτερης Αυστριακής Δημοκρατίας και ενέχει στην χώρα την ισχύ συνταγματικού νόμου, ενώ συνιστά επίσης Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης